För gör-det-självare har Shuttle introducerat ett mycket litet och Intel Atom-baserat stationärt persondatorsystem.

Shuttle X27 är baserat på ett mini-ITX-moderkort som är uppbyggt kring Intels 945GC-kretsuppsättning. I det 25 x 18,5 x 7 centimeter stora chassiet får en 2,5-tumshårddisk och en tunn CD/DVD-enhet plats. På moderkortet kan en Intel Atom 230-processor med klockfrekvensen 1,6 gigahertz och upp till 2 gigabyte 533 eller 667 megahertz DDR2-minne monteras.

Grafiken hanterar integrerade grafikkretsar och signalerna skickas till en DVI- och en VGA-port. Shuttle X27 har dubbla 3 gigabit per sekund SATA-kontakter och en PATA-port och systemet stöder 5.1-kanals HD-ljud. Det stationära minisystemet har en Gigabit Ethernet-port och sex USB 2.0-portar, varav två är placerade på datorns front och fyra på dess baksida.

Enligt Shuttle utgör X27-basen för ett mycket strömsnålt stationärt persondatorsystem som drar 23 watt i viloläge och 36 watt vid belastning.

Någon information om när Shuttle X27 ska släppas ut på marknaden eller hur mycket det kommer att kosta, har Shuttle ännu inte lämnat.

Av: Mats Andersson

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här