Sonys nya proffskamera har en fullformatssensor på 24,6 megapixel.

Sonys digitala systemkamera Alpha A900 som har visats upp tidigare, har nu lanserats officiellt. Avancerade fotoentusiaster och professionella fotografer är målgruppen för kameran som enligt Sony är den första i världen som kan ta bilder i fullformat, 24 x 36 millimeter, med en upplösning på 24,6 megapixel.

Alpha A900 har dubbla BIONZ-processorer som ser till att upp till fem bildrutor i sekunden i full upplösning kan tas.

Alpha A900 uppges även vara den första fullformatskameran med integrerat optiskt stabiliseringssystem, Steadyshot Inside och kameran stöder känsligheter från ISO 100 till ISO 6 400. En ljusstark och högupplöst 3-tumsbildskärm samt en ny funktion för förhandsgranskning av exponeringsinställningar som kan tillämpas på efterföljande bilder, har Sony också utrustat kameran med.

För att användaren ska kunna visa de tagna bilderna på en HD-TV-apparat är kameran försedd med en HDMI-port. Alpha A900 stöder bildformaten JPEG och RAW 2.1.

I Sverige släpps Sony Alpha A900 i oktober med ett rekommenderat pris på 29 000 kronor inklusive moms.

Av: Mats Andersson

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här