Gott om plats för musik, video och annat digitalt innehåll erbjuder Toshibas senaste 1,8-tumshårddiskar.

Mycket talar för att både Apple och Microsoft använder Toshibas nya hårddiskar i de senaste Ipod- och Zune-mediespelarna. Dessa har nämligen en lagringskapacitet på 120 gigabyte och det erbjuder de små Toshiba-hårddiskarna på en skiva. Den rymligaste Toshiba-disken i 1,8-tumsformat och med en lagringskapacitet på 240 gigabyte är alltså baserad på två hårddiskskivor.

Hårddiskarna använder PATA-gränssnittet och har cacheminnen på 8 megabyte. De är konstruerade för att förbruka 33 procent mindre energi än sina föregångare och har även fått rotationshastigheten höjd från 3 600 till 4 200 varv i minuten.

I Toshibas nya MXxx31GAL-hårddiskserie ingår även en modell som lagrar 80 gigabyte. Versionerna på 80 och 120 gigabyte menar Toshiba är idealiska att använda i små handburna apparater, som exempelvis mediespelare. Den rymligaste modellen rekommenderar man till mycket små och lätta bärbara datorer samt till hårddiskbaserade videokameror.

Av: Mats Andersson

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här