Dell har presenterat XPS Duo 12, en konvertibel Ultrabook gjord för Windows 8. Datorn har en 12,5-tums full HD-pekskärm (1 920 x 1 080) skyddad med Gorilla-glas. Tack vare en flipfunktion med gångjärn och magneter i skärmens ram kan den svängas runt helt för användning av datorn som en platta.

I vanligt datorläge finns både tangentbord och pekplatta. Chassit är tillverkat av aluminium och kolfiber.

Datorn drivs av Intels hårdvara – Ivy Bridge-processorer ända upp till Core i7-modeller. I övrigt avslöjas ingenting om datorns bestyckning ännu, men vi kan nog räkna med prestanda motsvarande Ultrabooks i samma storlek. Operativsystemet är Windows 8.

Lanseringen sägs bli i samband med att Windows 8 släpps och någon prisnivå har inte meddelats.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här