I butik 17 september 2013

Datormagazin testar
Samsung 840 Evo 500 GB
Samsung fortsätter att imponera och levererar en ny generations SSD med TLC-minne.

MSI Geforce GTX 760 Gaming 2 GB
En fulländad version av Nvidias referenskort.

Asus Padfone Infinity
Asus tar sitt unika koncept ett steg närmare fulländning.

Dell XPS 13 Developer Edition
Här är en utmärkt Linux-ultrabook som helt saknar konkurrens.

Samsung Galaxy S4 Active
Active är mobilen för dig som sätter tålighet framför yta och form.

NEC Multisync EA294WMI
Bredare skärm får du leta efter.

Qnap TS 220
Ny NAS med trevligt gränssnitt.

Paintshop Pro X5
En del av er kommer nog ihåg de äldre versionerna av Paintshop Pro, men mycket har hänt under åren. I dag är det en fullfjädrad lösning för både bildhantering och bildredigering.

Jämförande test: Windows 8-hybrider
Vi har tidigare utsett vinnare bland ultrabärbara datorer och datorplattor, men nu är det dags för så kallade konverterbara datorer. Enheter som ska fungera som både och. I månadens test samlar vi åtta heta modeller med vrid-, vänd- och roterbara pekskärmar.

Mjukvara
Windows Blue – en värdig uppgradering
Lite av en blandning av ett traditionellt servicepack och ett nytt operativsystem – det lanserar Microsoft med Windows 8.1.

Skapa en ensidesapplikation
Hur skiljer sig en ensidesapplikation från en webbsida eller en vanlig webbapp? Här berättar vi om skillnaderna och om när den förstnämnda varianten är det bästa valet.

För- och nackdelar med HTML 5
Numera handlar det mer om webbapplikationer än webbsidor och användarna förväntar sig interaktiva funktioner. Till vår hjälp har vi en bred verktygsflora – men hur står sig HTML 5?

Ta hjälp av Google Calendar API
Google tillhandahåller ett stort antal webbtjänster som kan hanteras via Restful-tjänster. En del gånger kan det dock vara fördelaktigare att använda speciella klientbibliotek för olika programmeringsspråk.

Utveckla mobilt på Ipad
Det har börjat dyka upp mer seriösa verktyg för dig som vill utveckla med din Ipad. Här tittar vi närmare på tre alternativ för att se om de räcker hela vägen.

WordPress för mobilen – del 2
Tidigare skapade vi en webbplats med hjälp av WordPress och lade till en betallösning. Denna gång går vi vidare med att anpassa den för mobila användare.

Hacka ditt eget nätverk
Ta reda på sårbarheterna i ditt nätverk innan någon annan gör det. Du behöver inget annat än Aircrack.

Utveckla med Android Studio
En rad förbättringar har införts i verktyget Android Studio till fördel för dig som utvecklar. Numera är det bland annat enklare att utveckla för olika enheter och att anpassa för olika språk.

Hårdvara
Så bra håller din SSD i längden
Den tydligaste fördelen med SSD-enheter är den korta accesstiden, medan merparten av kritiken riktas mot livslängden. Här försöker vi reda ut det senare.

Vi håller ett öga på Google Glass
Tänk dig att du bär en smart mobiltelefon utan att reflektera över det. En enhet som knappt märks men som kan utföra uppgifter efter ett röstkommando medan du gör något annat. Möt Google Glass.

Egen server från grunden
Det är ofta användbart att ha tillgång till en egen server för olika ändamål. Kanske för att dela ut filer i nätverket samt till släkt och vänner.

Z87 – en ny generations moderkort
Här är Intel-chippet i den övre mellanklassen för överklockare och entusiaster som söker den optimala plattformen för maximal prestanda. Vi visar vad som skiljer nya Z87 från föregångaren Z77.

Turboladda arbetsstationen
Det är vanligt med överklockning av hemdatorer, men när det gäller arbetsstationer har möjligheterna varit begränsade. Ett gratisprogram från Dell ger en ny möjlighet till bättre prestanda.

Laddad till tänderna
De mobila enheterna ger oss frihet, men vi behöver ändå leta upp ett vägguttag så fort batteriindikatorn blinkar rött. Här botaniserar vi bland alternativen.

Linuxmagazin
Ubuntu i mobil tappning
Canonical satsar nu hårdare på både mobiltelefoner och datorplattor. Vi visar hur du kommer igång med egen utveckling för deras plattform.

Test: Linux Mint 15
Vi testar den populära ”disten” Linux Mint. Det är frestande att travestera på mintpastiller, men låt oss ändå se om detta är ett fräscht operativsystem.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End