I butik 15 oktober 2013

Datormagazin testar
Ducky G2Pro Tenkeyless
Mekaniska tangentbord behöver inte komma fullproppade med specialknappar och häftiga ljuseffekter. Med G2Pro visar Ducky hur man bygger ett utan onödigt lullull.

Crucial M500 480 GB
Med rymliga Nand-kretsar och stöd för Bitlocker.

Gigabyte GTX 760 Windforce III OC 2 GB
Taiwanesiska Gigabyte väljer att sikta högt när man nu introducerar ett grafikkort med Nvidias populära GTX 760-grafikkrets. Företagets toppmodell visar sig lika välpresterande som kylaren är stor.

Silverstone Temjin TJ04-E
Stilrena datorchassin i miditower-format finns det gott om. Temjin TJ04-E visar oss att det även inom denna kategori finns utrymme för nytänkande.

Penclic Mouse B2
En mus som liknar en penna, där knapparna sitter på skaftet.

HTC One Mini
Namnet på HTC:s senaste Android lovar något mer än produkten faktiskt erbjuder.

Sony Xperia Z1
En oväntad miss i en annars lysande smart telefon.

Jämförande test: Höstens hetaste processor
Vi testar 14 färska modeller från Intel och AMD.

Mjukvara
Den lilla servern
Funderar du på att sätta upp en liten server hemma eller för det lilla kontoret? Då finns många valmöjligheter. Vi gör en djupdykning och jämför Ubuntu, Windows och OS X. Vilket passar bäst för dig?

Skapa alternativ för din nästa NAS
En dator och ett lämpligt operativsystem, det är egentligen det enda du behöver för att skapa en egen NAS-lösning. Det finns gott om fria system. Här tar vi en titt på några favoriter.

Nyheterna du inte får missa i Windows Server 2012 R2
Microsoft uppdaterar sitt serversystem. Förbättringarna innefattar allt från utökade molnfunktioner till lagring och virtuella maskiner.

Snabbare och smartare Bittorrent Sync
Kanske har du stött på programmet Bittorrent Sync och trott att det handlar om fildelning. Fel, det är en lösning för synkronisering mellan enheter och säkerhetskopiering.

Under ytan på nya Android 4.3
Google Android 4.3 presenterades i slutet av juli, tillsammans med senaste Nexus 7. De flesta nyheterna hittar vi under huven.

Apple anno 2013
När Microsofts strategi vacklar och Canonicals Ubuntu-dito är på ingång granskar vi Apples plattformsplaner. Vad är det egentligen företaget sitter och kokar ihop i Cupertinos låsta salar?

Windows 8 – Enterprise vs Pro
Den nya uppsättningen av Windows 8-versioner kan vara förvirrande. Senaste tillskottet heter Enterprise – vi förklarar vad det är.

Kaffeautomat med Bitcoin
Den kryptoanarkiska valutan Bitcoin är i ropet i media. Frågan är om det verkligen är det ultimata betalningssättet på webben. En enkel tillämpning används för att ge inblick.

Hårdvara
RRAM – den nya tidens lagring
Under åren har det presenterats nya lagringstekniker som utlovat stordåd, bara för att falla i glömska. En teknik vid namn RRAM ska till skillnad från dessa vara produktionsklar.

Smidigare start med central ISCSI-lagring
Det är mycket smidigare att starta datorerna över nätverket än att använda lokala hårddiskar. Här får du bekanta dig med tekniken och vi bjuder på praktiska exempel.

Bredband via satellit
Historiskt har bredband via satellit inte varit ett konkurrenskraftigt alternativ till fasta anslutningar. Låt oss se vad vi kan förvänta oss med dagens lösningar.

Kriminalteknik stoppar IT-brottslingen
Polis, säkerhets- och datorföretag använder dem, forensiska verktyg. Här får du en inblick i metoder som IT-kriminaltekniker använder för att bekämpa cyberbrottslingar.

Det här är Google Chromecast
Google lanserade nyligen produkten Google Chromecast, en liten enhet med syfte att visa onlinevideo och liknande på en TV. Vi tittar närmare på konceptet.

Så väljer du rätt serverhårdvara
De flesta har inga problem med att välja komponenter till en arbetsstation, men det är lite annorlunda med en server. Detta bör du tänka på.

Linuxmagazin
Kickstarta din server
Bara för att det är dags för en ny webbserver behöver det inte betyda dagar av konfiguration. Här visar vi hur du kan njuta av tillvaron med Xampp.

Test: Fedora 19
Så var det återigen dags för en ny version av distributionen som har fått sitt namn från en hatt.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Nytt hos sökmotorerna
Resurser på webben
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End