I butik 19 augusti 2014

TESTER
LG G3 16 GB
Minimalismen står i fokus för LG:s nya flaggskeppstelefon G3. Den lockar med en av världens mest påkostade skärmar och en uppdaterad design. Resultatet är en av årets mest intressanta prestandatelefoner.

NZXT H440
Den här gången tar vi en titt på ett nytt ATX-chassi från NZXT. Det handlar om H440, ett torn som vill locka entusiaster med minimalistisk design, ljuddämpning och goda möjligheter till kylning.

Plextor M6E 256 GB
Det nya och kompakta gränssnittsformatet M.2 är här och utlovar rejält med prestanda via PCI Express. Här sätter vi Plextor M6E på prov, en ny M.2-baserad SSD som levereras med en adapter för stationära datorer.

Razer Kraken Forged
Razer tar ett steg bort från sitt annars spelinriktade fokus med Kraken Forged, ett nytt premiumheadset i läder och aluminium. Byggkvaliteten är imponerande men prislappen svider ganska rejält.

Samsung 850 Pro
Samsungs övergång till 3D-konstruerat minne tar MLC-tekniken till helt nya prestanda- och tillförlitlighetsnivåer. Här är den bästa SSD:n just nu.

Sony Xperia Z2
Sony förfinar en redan solid produkt, och resultatet blir logiskt nog alldeles förträffligt.

Genie Timeline Professional 2014
Denna mjukvara för säkerhetskopiering må kallas för Professional men ser mer ut som en version för hemanvändare med sitt enkla gränssnitt. Fast det är inte av ondo, och möjligheter finns. Konstigt vore annars med tanke på företagets historia.

Jämförande test: Sju massiva grafikkort gör upp
Tillverkarna kämpar om vem som kan leverera grafikkort med högst frekvenser och bäst kylning. Vem som lyckas bäst? Det ska vi ta reda på här, och utse marknadens bästa entusiastkort mellan 4 000 och 5 500 kronor.

MJUKVARA
Så bra är dagens gratisprogram
Gratis mjukvara finns inom de flesta områden idag, men hur bra är de egentligen? Här granskas ett antal olika.

Den fria mjukvaran
Diskussionerna om huruvida mjukvara ska vara fri och öppen eller sluten och proprietär lär inte sluta i första taget. Detta är givet, då båda utvecklingsmodellerna har sina fördelar.

Snabbare webb med HTTP 2.0
HTTP-standarden har sett likartad ut sedan år 1999. Sedan dess har många kilobyte färdats på internet. Nu ser det ut som om HTTP 2.0 kommer att fastslås inom en ganska snar framtid, vilket medför många förbättringar.

Skydda ditt privatliv
De flesta vill att det privata ska vara just privat. För att så ska vara fallet på webben och vid kommunikation krävs både medvetenhet och kryptering.

Google I/O 2014 – Android tar över allt
Under årets upplaga av Googles utvecklarevent presenterades en myriad av nyheter, där olika produkter vävs allt tätare samman med Android som gemensamt lim.

Pixelmator – prisvänlig grafikmästare
För den glada foto- och grafikamatören är Photoshop en tämligen dyrinveste ring. Du som använder Mac bör istället titta på prisvänliga Pixelmator.

Så återställer du data i MySQL
MySQL, en av de mest populära relationsdatabaserna i världen. Data matas in, data hämtas ut. Men ibland försvinner data, antingen på grund av handhavandefel, fel i mjukvara eller en trasig hårddisk.

Gör din backlogg levande
Backloggen är traditionellt en endimensionell lista på uppgifter som ska utföras. Det kan då vara svårt att se relationer mellan posterna och prioritetsordningen. Vi visar hur du gör arbetet enklare med Story maps.

Kör kod med turbofart
Facebook, som har tagit fram lösningen, noterade att processorbelastningen minskade med faktor tio och behovet av internminne med faktor fem. Det handlar om HHVM.

Filhantering med Double Commander
Filhanterare med två paneler har funnits länge, ändå dyker det upp nya program som har detta upplägg. Här får du lära känna ett sådant som dessutom finns till alla operativsystem.

HÅRDVARA
Moderna grafiktekniker
Ny teknik i våra grafikkort är vi vana vid att både använda och läsa om, men faktum är att framsteg i mjukvaran har stor effekt på prestanda. Vi går igenom de senaste nyheterna.

Monsterkrets i förklädnad
Apple A7 har mest uppmärksammats för dess 64-bitarskapacitet men faktum är att arkitekturen döljer prestanda som gränsar till skrivbordsklassade processorer. Låt dig inte luras bara för att det handlar om mobilt.

Bygg en snygg minnesmätare
Nu är det visserligen dags för lite hjärngympa, men minnet som avses i rubriken är din dators, inget annat. Projektet mynnar ut i en mätare som låter dig hålla ett öga på internminnet.

LINUX
Ubuntu-programmen du inte får missa
Du kan välja att installera många program samtidigt som du installerar Ubuntu. Fast det finns fler som både kan underlätta och höja din produktivitet.

Fuska med FPM
Du som paketerat ett program för distribution och installation via en pakethanterare håller nog med om att det är ganska arbetsamt. Men det finns genvägar.

ALLTID I DATORMAGAZIN
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End