I butik 14 oktober 2014

Tester
AMD R7 SSD
AMD breddar sitt sortiment av gamerkomponenter och näst i tur är snabb SSD-lagring.

Corsair Vengeance LPX DDR4
DDR4-minne är äntligen här, och först ut är Corsair, som riktar sig till entusiasterna med dessa högpresterande minnesmoduler.

Intel Core I7-5690x
Intels nya entusiastprocessor baserad på Haswell-E är både dyr och snabb. Med stöd för DDR4-minnen och utrustad med hela åtta processorkärnor är prestanda logiskt nog i absolut topp.

OCZ Arc 100
Tillverkarna tampas om budgetmarknaden för SSD-enheter och välkända OCZ försöker koppla greppet med nya Arc 100. Nykomlingen presterar godkänt men får ändå svårt att hävda sig i den tuffa konkurrensen.

Powercolor R9 290 PCS Plus
Powercolor satsar på fabriksöverklockning och en riktigt rejäl kylare till sin egen tolkning av AMD:s Hawaii Pro-krets. Resultatet är ett kraftfullt och svalt kort som tyvärr bör köpas med hörselskydd.

LC Tech Filerecovery Standard
Det finns gratisprogram som säger sig kunna återställa förlorade filer. En del fungerar bättre än andra. Fast detta är ett betalprogram från ett företag som även arbetar med återställning av förlorade data.

Microsoft Surface Pro 3
Microsofts platta dator växer till tolv tum och hittar äntligen sin riktiga mål grupp. Resultatet är riktigt lyckat.

WD Red 6 TB
Nästa generations hårddiskar på sex terabyte är här, och här testas Western Digitals nya konsumentdisk i Red-serien. Den är inte snabbast i storleksklassen, men definitivt prisvärd.

Jämförande test
Högupplösta 4k-skärmar
Datoranvändaren som prioriterar produktivitet tillhör den kategori som kan dra mest nytta av 4k. Vi testar marknadens just nu fem hetaste 4k-skärmar.

Mjukvara
Så bygger du appar för klockor
Smarta klockor är den senaste heta trenden, och nu när även Apple tagit sig an kategorin kan appar för dessa enheter bli en lukrativ marknad. Vi visar dig hur du utvecklar för klockor.

Azure Remoteapp – något för dig?
Microsoft visade upp en rad nya produkter och tjänster under Teched North America. En av dessa var Azure Remoteapp, en tjänst för leverans av applikationer från molnet.

Så avgooglar du dig
Vad kommer fram om du söker på dig själv? Säkert en hel del, och mycket lär vara inaktuellt. Numera finns det, tack vare EU, möjlighet att ta bort sökträffar.

Kryptera volymer i OS X
OS X innehåller en funktion som låter dig kryptera hela systemet på din Mac, men detta är onödigt om du bara vill säkra en viss del av ditt lagrade innehåll. Vi visar hur du kan kryptera mer selektivt.

Det här är Swift
Apples nya programmeringsspråk kom som en fullständig överraskning för de flesta när det presenterades under utvecklarmässan WWDC. Hur skiljer det sig från Objective-C och varför ska du använda det?

Javascriptbiblioteket Snap
Javascriptbiblioteket Snap.svg lanserades i slutet av 2013. Som framgår av namnet är det avsett för att hantera SVG, ett format för vektorgrafik på webben. Här går vi igenom vad du kan göra med Snap.

Bättre webbanalys med bättre verktyg
När webbanalys kommer på tal tänker nog många direkt på Google Analytics. Fast det finns en uppsjö av alternativ, från kommersiella till öppen källkod. Här får du lära känna än fler statistikverktyg.

Hårdvara
Nätverk från A till Ö
Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Det ordspråket är som klippt och skuret när det handlar om att bygga ett väl fungerande nätverk. Det är en rad olika komponenter som ska fungera samspelt, och helst med stabilitet och god prestanda. Därför bjuds här på en genomgång som visar hur du skapar det optimala nätverket.

Intel skalar upp kretsanslutningarna
Vi kör vidare på analogin om den svagaste länken i kedjan. Denna gång handlar det om kapplöpningen efter att bygga de mest högpresterande datorsystemen, som superdatorer och datacenter. Här är varje länk i kedjan av yttersta vikt, och just länkarna mellan systemen är en faktor som Intel jobbar hårt på.

Linux
Äntligen bra Linuxstöd i Hyper-V
Microsoft har förvisso erbjudit stöd för Linux i Windows Server sedan tidigare, men det var knappast fullständigt. Numera behandlas inte Linux som ett nödvändigt ont. Vi går igenom vad som är förbättrat, och vad som fortfarande haltar efter Windowsstödet.

Teknisk fotografering med Linux
En bild säger mer än tusen ord. Det är därför inte så märkligt att det finns ett stort antal fria mjukvaror och gränssnitt för att fjärrstyra kameror och bearbeta bilder på olika sätt. Vi gör en djupdykning i teknisk fotografering på Linuxplattformen.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
End