I butik 30 oktober 2014

Tester
Adata SP610
Lågt pris och ny lagringskontroller, men räcker det verkligen för att sticka ut i dagens hårda konkurrens?

Corsair Gaming K70 RGB
Mekaniska brytare och en galax av färger för tangentbelysningen får du med detta tangentbord från Corsair, en lyckad kombination för spelfantaster och programmerare tillika.

Nvidia Geforce GTX 980
Med en ny energieffektiv grafikarkitektur lyckas Nvidia producera marknadens snabbaste grafikkort, med betydligt lägre strömkrav.

Sony Xperia Z3
Sonys vattentäta premiumtelefon har uppdaterats, och den fina grund som lades med föregångaren har bara ytterligare förfinats här.

Dell UZ2315H
För den som söker en prisvänlig kontorsskärm som är anpassningsbar och stöder videokonferenser är Dell UZ2315H en riktigt lyckad produkt.

Samsung Galaxy Tab S 8.4
Samsung har gjort sig skyldiga till en hel del mindre lyckade datorplattor, men Galaxy Tab S är en riktig fullpoängare. Fantastisk skärm och batteritid är bara ett par av paradgrenarna.

Acdsee 18
Den gamla välrenommerade mjukvaran för bildhantering utvecklas fortfarande, och den har vuxit sig riktigt kompetent med åren.

Jämförande test
X99-moderkort
Tillsammans med Intels nya entusiastprocessorer lanserades också moderkortsplattformen X99. De sju X99-moderkort vi testat erbjuder maffig funktionalitet, men det kostar.

Mjukvara
Tjäna pengar på webben
När plånboken är otrevligt smal och det är långt till planerad påfyllnad gäller det att vara kreativ. Fast med rätt inställning och en internetuppkoppling kan du på olika sätt tjäna en extra slant. Vi ger dig en helhetsöverblick.

Privat med OpenVPN
Skapa en säker kommunikationskanal mellan din dator och en fjärrdator med hjälp av OpenVPN. Trafiken kan visserligen avlyssnas, men den är starkt krypterad. Så här installerar du och kommer igång.

Utveckla för alla plattformar
Google Polymer kan vara nyckeln till framgång i framtida webbprojekt. Detta då du får möjlighet att utveckla applikationer som ska fungera med alla webbläsare, något som annars inte är helt enkelt. Vi tar en titt på Googles ramverk för den moderna webben.

Kom igång med Adwords
Många ger sig på annonsprogrammet Adwords utan minsta planering. Resultatet kan bli dyra kampanjer med dåligt utfall, för det är inte alldeles enkelt till en början. Följ vår guide och få koll på Adwords.

Spännande nyheter i Owncloud 7
Frigör dig från externa leverantörer. Du kan skapa en flexibel och säker molntjänst på egen hårdvara. Detta med hjälp av Owncloud, en mjukvara som nu har kommit i en ny version som ger än fler möjligheter.

Samarbeta på kontoret
Allt fler företag söker sig till molnet när de ska skapa plattformar för effektivt kontorsarbete. Stora företag använder ofta egna eller specialsydda lösningar, men vad är bäst för det lilla kontoret?

Nyheterna i WordPress 4
Wordpress har utvecklats enormt sedan den första versionen av det populära bloggverktyget släpptes 2003. Efter en tid med testversioner släpptes WordPress 4.0 i slutet av augusti. Här är nyheterna.

Kryptera din hårddisk
Truecrypt lades ned i maj, men det finns fortfarande behov av att skydda innehållet på hårddiskarna. Här lär du känna fem olika metoder, att använda för att informationen ska vara i säkert förvar.

Hårdvara
Nästa generations Intel
Mindre arkitektur, lägre effektförbrukning och högre prestanda. Få trodde att så stora steg kunde tas, men nu är de här. Följ med på en genomgång av Intels nya Core M- och Haswell-E-processorer, två stora steg inom två olika produktsegment.

Smartare nätverk med mjukvara
Med mjukvarudefinierade nätverk skapar du överlappande nätverk i mjukvara utan att påverka det underliggande fysiska nätverket. Följ med på en kort genomgång av framtidens nätverk och vilka fördelar det för med sig.

Egen virtuell verklighet
Ta en mobiltelefon med bildskärm på fem tum och Android 4.1 eller senare. Lägg till Google Cardboard för någon hundralapp och du kan utforska en annan värld. Dags för hemmafix med intressant resultat.

Linux
Opensuse Factory för alla
De senaste åren har Opensuse varit ett fritt system, med Factory som en utvecklingsversion. Numera handlar det dock inte bara om utprovning, utan versionen är fristående och tillgänglig för alla. Men som med alla liknande testdistributioner bör systemet inte användas i skarp drift.

Anpassat Linux med Ubuntu Core
De flesta känner nog till Ubuntu och att det finns derivat som till exempel Kubuntu och Xubuntu. Lite mindre känd är Ubuntu Core, en avskalad version avsedd att användas som grund för egna byggen.
Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End