I butik 11 mars 2014

Nyheter
Datormagazin Möter Michael Dell
Datormagazins Patrik Wahlqvist träffar Michael Dell för en privat pratstund om privatisering, nya möjligheter och företagets framtid.

Vi spanar in framtiden på Cebit 2014
Teknikmässan Cebit samlar trender och teknik som är på gång. Vi var på plats i Hannover för att spana in framtiden.

Tester
Asus Radeon R9 290X DirectCU II 4 GB
Med sin välbeprövade DirectCU II-kylare vill Asus tygla värmeproblemen hos AMD:s flaggskeppskort R9 290X.

Corsair Obsidian 250D
Corsair breddar sin entusiastserie av chassin ur Obsidian-familjen med 250D, företagets första satsning på populära formatet mini-ITX.

OCZ Vertex 460 240 GB
OCZ Technology är nu officiellt uppköpta av Toshiba och återfödda som OCZ Storage Solutions – här testar vi den första nya enheten under den nya ägarens ledning.

Western Digital RE 4 TB
Vi testar toppmodellen bland Western Digitals mekaniska SATA-hårddiskar för arbetsstationer.

Nitro Pro 9
Är det här programmet för dig som inte nöjer dig med gratismjukvara för att skapa pdf-filer? Nja, kanske inte.

HP Chromebook14
Vi beger oss in i molnet med HP:s stilrena Chromebook som är laddad med Googles operativsystem Chrome OS. Datorn är bra, men räcker det?

Jämförande test:
Touchskärmar
Alltsedan Windows 8 lanserades i slutet av 2012 har vi med spänning väntat på en bredare lansering av tryckkänsliga skärmar. Nu, cirka 18 månader senare, har vi kunnat samla ihop produkter för ett jämförande test och kan än en gång konstatera att dyrast inte alltid är bäst.

Mjukvara
11 regler för säkerhetskopiering
Det handlar om så mycket mer än att bara skapa en kopia av något. För bästa säkerhet behöver du en strategi som inbegriper alla steg. En som är anpassad för dina behov och kunskaper.

Bygg digitalt kassaskåp i din Mac
OS X må vara bra på att skydda dina filer mot hot från internet, men det är en klen tröst om din kära Mac blir stulen. För att ändra på det aktiverar du Filevault – en funktion som krypterar din systemdisk. Så här går det till.

Säkrare inloggning med Fido
Lösenord. Ett ständigt bekymmer. De ska vara långa och komplexa för att vara säkra, och samtidigt ska de gå att komma ihåg. Och när du väl har lärt dig dem, ja då ska de bytas ut. Som tur är finns det lösningar.

Allt om Adobe Edge Tools
Nu väntar en hel bukett nya program för webben – alla med förnamnet Edge. Där finns bland annat program för att skapa animationer, hantera typsnitt, koda och skapa responsiva webbsidor.

Tipsen som tryggar din tillvaro
Vi visar hur du förbereder dig och din IT-utrustning för både åska, översvämning och andra olyckor. Företaget står i fokus, men många av våra lösningar fungerar givetvis precis lika bra för hemmet.

Säkerhet i alla led
Att skydda både data och utrustning är något som berör alla. Här berättar vi hur du skapar en rimlig grundstruktur som gör att du kan känna dig tryggare i din IT-vardag.

Lagring i fem dimensioner
Flera hundra terabyte på en enda skiva och hållbarhet som kan överleva oss alla flera gånger om. Detta är löften som femdimensionell lagring ska ge oss. Vi gör en djupdykning i tekniken och pratar framtid med Jingyu Zhang vid University of Southampton i England, ansvarig för forskningsprojektet.

Gör-det-själv:
Håll koll på Facebook med hemmabygge
Projektet går ut på att en lysdiod ska lysa när något händer på ditt konto hos Facebook, som att du får ett meddelande. Det som krävs är några få komponenter och ett par enkla kodstycken.

Intel Knights Landing
Intels flerkärniga processorkrets har gått igenom flera stadier i utvecklingen från grafikkrets till superdatorkomponent. Kommande versionen Knights Landing ser ut att bli ett GPGPU-monster.

Linux
Säkerhetstesta nätverket med Kali
Linuxbaserade operativsystem är populära. En distribution som skiljer ut sig är Kali, då fokus ligger på tester av säkerheten. Detta praktiseras i artikeln, och dessutom bjuds det på en del annat tänkvärt.

Linux Mint 16
Vi testar senaste versionen av Linux Mint, det populära Ubuntuderivatet som ligger högt på Distrowatch.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End