I butik 30 april 2014

TESTER
APPLE MAC PRO
Apples stationära proffsdator Mac Pro har fått en helt ny, cylindrisk design och uppdaterad hårdvara. Resultatet är rekordhög prestanda per volymenhet – men mindre lockande prestanda per krona.

INTEL SSD 730 240 GB
Intel är på krigsstigen och tar i från tårna med sin nya konsument-SSD 730. Resultatet är en enhet med en egenutvecklad kontroller som ursprungligen är avsedd för företag.

CORSAIR HYDRO H100I
Corsair är en av de största aktörerna inom slutna vattenkylningssystem idag, och den här gången ska vi kika på 240-millimetersmodellen H100i, med ett nytt vattenblock och digital fläktstyrning.

QPAD QH-1339
Speltillbehörsföretaget Qpad sätter högsta kvalitet i fokus med sitt nya headset QH-1339, framtaget i samarbete med tyska Beyerdynamic. Resultatet är ett imponerande kvalitetsheadset för entusiasten.

HTC ONE M8
Marknadens bästa Android-enhet är en premiumprodukt på alla sätt, men priset matchar också kvaliteten.

SONY MOVIE STUDIO 13 PLATINUM
Ny layout på en del ställen och ett bättre användargränssnitt överlag. Lägg så till stöd för 4k-upplösning och snabbare förhandsgranskning. Sony har filat en del på denna version.

NERO 2014 PLATINUM
Den största styrkan ligger i konverteringen av media för olika målenheter, men programsviten kan även användas för mycket annat. Flertalet funktioner och verktyg fungerar riktigt bra, men det finns svagheter.

JÄMFÖRANDE TEST: BRA OCH BILLIGA MODERKORT
För att skapa ett bra datorsystem behöver du ett moderkort som ger dig det du behöver. Här har vi testat sju stycken. Dyrast var bäst, men du får också väldigt mycket för pengarna med de billigare alternativen.

MJUKVARA
TA MED DIG KONTORET
Behöver du tillgång till din kontorsdator även när du inte är på jobbet eller har du tröttnat på att ge datorsupport över telefonen? Då är Team viewer programmet för dig, enklare kan det knappast bli.

LIVET ÄR PYTHON
De som gillar Python och äger en Ipad får här lära känna en trevlig app. Du kan inte bara yxa till små skript, det går även att få motsvarande Xcode så att du kan skapa en äkta app av Python-koden.

SÅ SÄKRAR DU ÖPPNA WI-FI-NÄT
Öppna trådlösa nät kan vara osäkra. Det vet vi alla. Ändå är det få som använder VPN för att skydda sig, troligen för att de tror att det är krångligt. Här får du se hur lätt det är i praktiken.

SÅ UPPGRADERAR DU TILL SSD
Du behöver inte ominstallera Windows och alla dina favoritprogram för att uppgradera till en SSD. Vi visar hur det går till.

HÄR ÄR GOOGLES PROGRAMSPRÅK
Google står bakom två stora satsningar inom programspråk, nämligen Google Go och Google Dart. Vi gör en djupdykning i skattgömman för utvecklare och ser vad Google har att erbjuda.

ENHETSTESTER FÖR JAVASCRIPT
Enhetstester av Javascript kan vara ett något eftersatt område, men det saknas inte verktyg som underlättar. Ett sådant är BDD-ramverket Jasmine. Så här gör du.

DJUPDYKNING I SUBLIME TEXT
Med gott om prestanda och ett stort utbud av tillägg har Sublime Text fått en stor skara användare från en mängd utvecklingsplattformar. Här görs en ordentlig djupdykning i vad kodredigeraren har att erbjuda.

VERSIONSHANTERA PÅ DIN NAS
Det finns många tjänster som erbjuder versionshantering i molnet, men alla trivs inte med att lägga ut sina filer externt. För dessa kan ett eget alternativ vara mer tilltalande. Vi visar hur det kan göras.

LARAVEL – PHP RYCKER UPP SIG
Tycker du att PHP känns väldigt omodernt jämfört med alternativa språk? Har du sneglat på Django och Ruby on Rails och suktat efter liknande verktyg för PHP? Då kommer du verkligen att uppskatta ramverket Laravel.

HÅRDVARA
SANNING ELLER MYT: WINDOWSPLATTAN GÖR DATORN PASSÈ
Räcker det att kombinera en bra datorplatta med trådlöst tangentbord, mus och en extern bildskärm för att den ska ersätta din traditionella dator? En arbetsvecka ger oss svaret.

HÄR ÄR DE NYA MONSTERPROCESSORERNA
De stora producenterna av komplexa serverprocessorer fokuserar numera inte bara på ren beräkningskraft. Massivt stöd för minne och pålitlig drift innebär att mer kan göras med mindre.

LINUX
SÅ BLIR UBUNTU I MOBIL FORM
Lanseringen av Linuxdistributionen Ubuntus mobila form närmar sig och redan nu kan du testköra systemet på vissa enheter. Vi går igenom vad Ubuntu Touch är och hur det fungerar.

UBUNTU 14.04 HÅLLER I LÄNGDEN
Våren har kommit och så också en ny version av Ubuntu. Denna gång handlar det om en utgåva med längre supporttid och därmed relativt få nyheter, men det har ändå hänt en hel del intressant med världens mest populära Linuxbaserade operativsystem.

ALLTID I DATORMAGAZIN
REDAKTION OCH LEDARE
ÅSIKT
NYHETER
DMZ-RIGGEN
RESURSER PÅ WEBBEN
NYTT HOS SÖKMOTORERNA
SÄKERHETSKRÖNIKA
LINUXNYHETER
LINUXEXPERTEN
GRATIS FULLVERSION
WINDOWSEXPERTEN
PROGRAMTIPS
PRYLAR
KRÖNIKA
.END