I butik 16 juni 2014

TESTER

Nvidia Tegra Note 7
Grafikjätten Nvidia har designat en snabb och smidig 7-tumsplatta åt sina partnertillverkare. Det är en väl avvägd modell med gott om kraft och finesser, men vi hade gärna sett stöd för 3G- eller 4G-nät.

AMD Radeon R9 295X2 8 GB
AMD avrundar sin nya Radeon-familj med ett riktigt monster till dubbelgrafikkort. Det handlar om R9 295X2 med dubbla vattenkylda Hawaii-kretsar, byggt för att spela i extrem 4k-upplösning.

Samsung Galaxy Tab PRO 10.1
Vi testar Samsungs proffsinriktade datorplatta som lever upp till namnet, men enligt typisk Samsung-tradition är mjukvaran något för tungrodd.

Steelseries 6GV2 Red Edition
Steelseries 6GV2 är ett av de mest populära mekaniska tangentborden på marknaden. Nu tar vi en titt på versionen med MX Red-brytare, tänkt att fungera lika bra för arbete som för spelande.

Wacom Intuos Creative Stylus
Wacoms smarta Bluetoothtillbehör för din padda är en tryckkänslig och lättanvänd penna.

Steelseries H Wireless
Med sitt nya headset satsar Steelseries på att ge en så kompetent trådlös upplevelse som möjligt. Med två utbytbara och kraftfulla batterier ger H Wireless mycket trådlös frihet, men mikrofonen kunde – och borde – varit bättre.

Jämförande test: SSD-enheter
Flashlagring knuffar bort traditionella hårddiskar från våra datorer i allt högre grad, men vilken SSD ska man välja? Vi testar sju enheter på 240 till 256 gigabyte och gör vårt yttersta för att ge dig svaret. Testade enheter: Samsung 840 Evo, Samsung 840 Pro, Crucial M550, Intel SSD 730, Team Group Dark L3, Seagate 600 och Sandisk Extreme II.

MJUKVARA
Backup – en totalöversikt
Säkerhetskopiering är, eller borde vara, en av de viktigaste funktionerna med tanke på vårt allt mer digitala samhälle. Här bjuds du på en överblick och kan plocka samman tips för att möta dina behov. Vi tittar bland annat närmare på olika serverlösningar, alternativ för hemmet och hur du hanterar dina mobila enheter.

Microsoft Cortana – Nästa generations röststyrning
Under flera år har vi fått bekanta oss med olika former av röststyrning och enklare digitala assistenter. Med Cortana kombinerar Microsoft båda dessa funktioner och sätter en ny standard.

Arkivera i molnet med Amazon Glacier
Med Amazon Glacier kan data lagras till en väldigt låg kostnad. Och med hjälp av Amazons SDK för Python kan en enkel arkiveringslösning byggas på nolltid. Vi visar hur det fungerar i praktiken.

Bättre Drive med Insync
Google Drive är en smidig webbtjänst med många bra funktioner. Fast inget är så bra att det inte kan bli bättre. Låt oss presentera den kraftfullaste klienten för tjänsten, allt enligt de ödmjuka utvecklarna.

Det våras för Intel M.2
Det har snackats mycket om Intels senaste höghastighetsgränssnitt M.2 det senaste året. Nu har det äntligen börjat lanseras produkter med gränssnittet. Vi jämför standarden med alternativen.

Vi testar benchmarkprogram
Du kanske vill testa din dators prestanda eller jämföra prestandan mellan två datorer? Lösningen heter benchmark. Här får du en inblick i fem olika program: Sisoft Sandra, PCMark 8, Novabench, Phoronix Test Suite och Aida64.

Nyheterna i CakePHP 3.0
Version 3 av ramverket CakePHP har kommit i en andra förhandsversion. Den största förändringen är att hela databaslagret har skrivits om. Är det tillräckligt för att möta konkurrensen från uppstickarna på MVC-området?

Kom igång med Git
Versionshantering är ett ovärderligt hjälpmedel vid mjukvaruutveckling. Trots detta saknar många utvecklare kunskap inom området. Här bjuds du på en snabbkurs och lär dig att bemästra Git.

HÅRDVARA
Det här är USB C
Äntligen, som Fylking sa. Nu ska det vara slut på ett av livets stora bekymmer, nämligen felvända USB-kontakter. Välkommen, USB C som är tänkt att göra allt lite enklare.

Nya skärmtekniker på gång
Utvecklingen inom bildskärmsteknik går allt snabbare. Det är inte mer än tio år sedan LCD ersatte CRT och nu börjar riktiga LED-skärmar göra sitt intåg. Fast det finns fler tekniker som få har hört talas om. Här är några av dem.

Vakta hemmet med Arduino Yun
Alla vill ha sina grejer i fred, men tyvärr får vi inte alltid det. En lösning på problemet kan vara att larma sina saker, och varför inte passa på att ha lite roligt samtidigt? Det är dags för ett praktiskt projekt.

LINUX
Så fungerar Linux på Surface Pro 2
Vi kastar ut Windows och slänger in en Linuxdistribution i Microsofts egen datorplatta, Surface Pro 2.

ALLTID I DATORMAGAZIN
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End