I butik 27 januari 2015

Tester
Samsung 850 EVO 250 GB
Efter stora framgångar på budget- och mellanklassmarknaden med 840 Evo kommer nu nästa generation. Vi testar nya Samsung 850 Evo.

Audio-Technica ATH-AG1
Komfort och hifi-ljud är nyckelorden för Audio Technicas nya premiumheadset ATH-AG1. Det är en välljudande pjäs, men kvalitet och pris matchar inte.

Sapphire Radeon R9 290x Vapor-X 8 GB
AMD kontrar Nvidias energieffektivitet med Radeon-familjens största styrka: grafikminnet. Vi testar ett grafikkort med hela åtta gigabyte minne.

Corsair Voyager GTX
USB-minne eller extern SSD? Skillnaden är hårfin när vi sätter tänderna i Corsairs blixtsnabba USB-lagring Voyager GTX med 128 gigabyte lagring via USB 3.0.

Google Nexus 9
Google samarbetar med HTC om datorplattor i Nexus-familjen.

Adobe Premiere Elements 13
Kan nyheterna i Adobes videosvit Premiere Elements 13 motivera en uppgradering eller ett nyinköp?

Jämförande test
Arbetsstationer
För dig som vill ha en riktigt kompetent arbetsstation finns det gott om alternativ, stationära såväl som bärbara. Vi tar ett stort grepp om båda kategorierna för att utse den bästa arbetsdatorn under våren 2015.

Mjukvara
Windows 10 på djupet
Microsoft väljer att öka produktionstakten och planerar att lansera Windows 10 redan under första halvan av 2015. Här får du en genomgång av systemet fram till och med Build 9879.

Sjöar av data
I vågorna efter big data har flera nya trender börjat få fäste. En av de hetaste är datasjöar. Med Hadoop och fritt till gänglig information ska problemen med dagens beslutsstöd lösas.

Bättre utrullning med Devops
Det tycks finnas ett oändligt antal olika utvecklingsverktyg. Devops handlar om att utnyttja dessa på bästa sätt för just din verksamhet. Följ med på en introduktion som kan öppna nya möjligheter.

Kom igång med Qlikview
Big data i all ära. Utan ett bra verktyg för att presentera informationen är alla data i världen inte mycket värda. Ett företag som tillhandahåller ett sådant verktyg är Qlik, med rötter i Sverige.

Hårdvara
Flytande cache för hög prestanda
Högsta möjliga transaktionstal per sekund och lägsta möjliga responstid, Dell hade sitt fokus klart när de utvecklade Fluid Cache. Vi tittar närmare på vad lösningen kan göra och vad den kan tillföra ditt företag.

Öka prestandan med enkla medel
En APU från AMD tilltalar med både grafikprestanda och prislapp, men kan de bli ett verkligt alternativ till processorer från Intel? Det som saknas är lite processorprestanda. Kanske kan överklockning vara tillräckligt för att göra en APU till ett mer prisvärt alternativ.

Google USB Security Key
Det blir allt farligare på webben, risken att konton kapas ska inte förringas. Därför räcker det inte med enkla lösenord, utan det behövs ytterligare en faktor. Kanske kan detta bli en smidig och modern lösning.

Linux
Test: Fedora 21
För dig som följer distributionen var det ingen överraskning att denna utgåva av Fedora blev försenad. Förhoppningsvis beror förseningen på att de vill säkerställa att allt fungerar så bra som förväntas av en skarp version. Här utvärderas den senaste testversionen.

Test: Opensuse 13.2
Den nya versionen av Opensuse marknadsförs med sloganen Green light to freedom. Dels syftar den på logotypen, dels på den frihet som utvecklarna anser att användarna får med distributionen. En fin tanke, men lever denna utgåva upp till orden?

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End