I butik 12 maj 2015

Tester
Acer XG270HU
Vi testar en av marknadens första skärmar med stöd för Freesync, den AMD-uppbackade konkurrenten till Nvidias G-sync.

Cherry MX Board 3.0
Cherry tillhandahåller mekaniska brytare till i princip alla mekaniska tangentbord idag, men de gör även egna. Vi har testat företagets senaste verk.

Crucial BX100 500 GB
Vi har tagit en titt på BX100, Crucials nya flaggskepp i SSD-sortimentet. Lyckas de slå an en bra balans mellan prislapp och prestanda?

Nvidia Geforce GTX Titan X
Tolv gigabyte videominne och en prislapp på lika många tusenlappar. Titan X är rejäl på nästan alla fronter och minimal där det är viktigt.

Samsung Galaxy S6 & S6 Edge
Efter många års klagomål har Samsung till slut övergivit plastmaterial och utbytbara batterier för premiummaterial och ny sluten design. De passar även på att introducera en variant av flaggskeppet med sluttande kanter.

Jämförande test
HTPC-chassin för vardagsrummet
En dator till hemmabiosystemet går att bygga på mängder av olika sätt, och oftast är det chassit som är utgångspunkten för hela bygget – vi hjälper dig hitta rätt datorlåda.

Mjukvara
Administrera med Windows
Du har kanske sett att det finns flera medföljande program i Windows, varav en del är praktiska administrationsverktyg. Här får du en inblick i hur du använder dessa, bland annat för att bli effektivare.

Vässa din Mac
Sämre prestanda över tiden, det händer även OS X. Precis som andra system behöver det underhåll. Här får du tips på åtgärder som kan ge tillbaka lite av kraften från de tidiga, nyinstallerade dagarna.

Hack for Sweden
Tävlingen Hack for Sweden är ett exempel på hur man kan kombinera allmänhetens kreativitet med informationens tillgänglighet i dagens digitala samhälle för att skapa något som gagnar samhället.

Nästa generations Office för Mac
Microsofts Mac-variant av kontorspaketet Office har alltid släpat efter Windows-motsvarigheten med annorlunda gränssnitt och applikationer. Med Office 2016 står för första gången de båda plattformarna på lika fot.

Så lyckas du i Asien
Asien är en enorm marknad idag och ser bara ut att bli större. Datormagazin har pratat med Telstra, ett företag vars nättjänster och satellittjänster tillhör de mest avancerade IT-infrastrukturerna i världen, om hur man kan etablera sig på den växande asiatiska marknaden.

Apple Research Kit
Under eventet som skulle vara ägnat åt Apples omtalade klocka presenterades mycket annat intressant, bland annat Research Kit, ett öppet ramverk för insamling av forskningsdata på mobila plattformar.

Webbutveckling med Web Components
Det är hett med webbutveckling och allt fler ramverk och standarder bidrar till en enkel komplexitet. Ett exempel är denna standard, som får webbutvecklingen att likna mer traditionell systemutveckling.

Smart koncept på serverfronten
Cloud Platform System har föregåtts av stort hemlighetsmakeri innan lanseringen av Microsoft och Dell i slutet av 2014. Konceptet är både spännande och smått genialiskt. Vi förklarar vad det innebär.

Hårdvara
Innovationen lever hos Apple
Sedan ikonen Steve Jobs lämnade jordelivet har Apple anklagats för att inte vara nyskapande, som företaget var när dess legendar var vid liv, men faktum är att innovation har fortsatt vara en del av företagets kultur. Vi går igenom några exempel på detta.

Allt om Apple Watch
Apples ryktesomsusade klocka blev startskottet för den nya produktkategorin smarta klockor, utan att ens ha lanserats eller bekräftats. Nu har Apple Watch presenterats med både tekniska detaljer och officiellt lanseringsdatum. Vi går igenom vad Apple Watch är, allt från hårdvara till mjukvara dissekeras.

Linux
Nyheterna i Linux 4.0
Många av våra läsare kan säkert minnas en tid då Linuxkärnan uppdaterades i ytterst små steg. En av de mest omtalade nyheterna i den senaste utgåvan av Linuxkärnan är versionsnumret. Fast detta är givetvis inte den enda nyheten, bland annat finns en spännande finess för att minska antalet omstarter.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
End

Föregående artikelKrånglande internetåtkomst
Nästa artikelOffice 2016 färdigt för test
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.