Fråga

 

Jag har nyligen köpt en ny dator med Windows 10 Home, och har fått ett litet irriterande problem: Under starten, gissningsvis när jag skapade ett lokalt konto, missade jag att skriva in mitt namn på något ställe.

Det har fått som följd att den mapp i ”Användare” där jag ska spara mina dokument nu heter ”Namn”, och jag kan inte komma på något sätt att ändra detta till mitt verkliga namn. Finns det något enkelt sätt att åtgärda detta som inte innebär att återställa datorn till fabriksinställningarna?

Ken Andersson

 

Svar

 

Att ändra namn på ett befintligt konto kan vara lite knepigt och kan få oönskade effekter. Enklast är nog att helt enkelt skapa ett nytt konto.

Klicka på startknappen, välj Inställningar och sedan Konton. Klicka på ”Familj och andra användare” och använd sedan ”Lägg till någon annan på den här datorn” för att skapa ett nytt konto. Se till att kontot får administratörsbehörighet.

Logga ut och logga in med det nya kontot. Flytta eventuella filer och gå sedan till samma ställe i inställningarna och ta bort ditt gamla konto.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här