Fråga

 

Svaret på frågan ”Krav på signering av drivrutin” löste mitt problem, men jag skulle vilja ta reda på vilken drivrutin det är som spökar. Det kommer aldrig upp någon felkod eller liknande.

Program som uppdaterar drivrutiner finns det gott om, men ett program som bara skapar en lista (gärna med datum) har jag inte hittat.

Björn L Berglund

 

Svar

 

Du kan enkelt få fram en lista på alla installerade drivrutiner, med datum, genom att använda Kommandotolken och kommandot

driverquery

Skriv i stället

driverquery > drivrutiner.txt

om du vill ha listan lättare tillgänglig i en textfil. Det blir dock en ganska redig lista, så jag är inte säker på att du är hjälpt av den när det gäller att hitta din krånglande drivrutin.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här