Li-Fi är spännande men det pågår även mycket intressant utveckling inom Wi-Fi. Bland annat experiment med att låta mobila enheter strömförsörjas av den lilla mängd energi som Wi-Fi-routrar sänder ut. Konceptet kallas Powifi och utsågs till förra årets största innovation av tidsskriften Popular Science. De flesta accesspunkter avger cirka en watt i radioenergi men tanken är att kunna skruva upp detta till fem watt vilket räcker för att strömförsörja en nyare mobiltelefon eller så kallade wearables.
Samtidigt börjar Wi-Fi Direct på allvar utmana Bluetooth med betydligt högre överföringshastighet och räckvidd. Dessutom har Wi-Fi Direct blivit enklare att komma igång med och hittas inbyggd i allt fler enheter. Förmodligen kommer du att få se en standardkamp likt den mellan Blu-ray och HD-DVD samt Plasma och LCD.

Inledde sitt digitala äventyr en Intel 486 och Windows 3.1. Sedan dess har det växelvis använts Windows, Linux och Mac. Har synts i Datormagazin sedan 2009 och jobbar till vardags som utvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här