tisdag, augusti 20, 2019
Hem Taggar Nätverk

Tagg: nätverk

Wi-Fi Certified Easymesh – smart standard för mesh-nätverk

Ett mesh-nätverk gör det möjligt att ge täckning i varje vrå av hemmet. För detta har olika tillverkare ofta använt olika lösningar, men nu ska det bli enklare med nya standarden Wi-Fi Certified Easymesh.

Så fungerar ett mesh-nätverk

Har du koll på vad ett mesh-nätverk är? Inte. Då ska du läsa vår guide – Så fungerar ett mesh-nätverk.

Heltäckande nätverk

Fråga: Jag har ojämn kvalitet på hastigheten i nätverket jag har satt ihop på gården till familjen.

Programtips: Dnsquerysniffer 1.76

Dnsquerysniffer visar de DNS-förfrågningar som görs av systemet i realtid. Bland annat kan det avslöja illasinnad kod, om du håller ett öga öppet efter konstiga domäner och förfrågningar.

Programtips: Bwmeter 7.3.4

Ett ganska fullmatat program för att övervaka och hantera nätverkstrafik, dock kostar det en slant. Du kan testa utvärderingsversionen, för att se om programmet är något för dig.

Programtips: Pingplotter Free 5.8.11

Det kan ses som ett grafiskt verktyg för Traceroute och Ping. Knappast revolutionerande, men inte desto mindre trevligt. Det finns även två betalversioner av programmet med fler funktioner.

Programtips: PRTG Network Monitor 19.1.48.2876

Detta är en av de bästa nätverksövervakarna. Dock kan det ta en stund att klura ut de mer avancerade funktionerna. Under installationen får välja mellan freeware eller utvärderingsversion.

Programtips: Betternet 5.0.5

Gratis VPN är vad Betternet utlovar, men det kommer till en liten kostnad i form av annonser. Lösningen fungerade dock som utlovat och vi fick godtagbara överföringshastigheter.

Programtips: Softperfect Wifi Guard 2.1.0

Smidigt program som hjälper dig att upptäcka om någon inkräktar på ditt trådlösa nätverk. Detta är en ej tidsbegränsad utvärderingsversion, däremot begränsad att visa högst fem enheter.

Realtek-kort har tappat fart

Fråga: Sedan uppdatering 1809 till Windows 10 har jag upptäckt att nätverkskortet har länkhastigheten 100 megabit mot tidigare en gigabit.

Premium

Missa inte!