Tidigare i år presenterade MediaTek sin version av den kommande WiFi 7, nu visar även Broadcom upp sin version av WiFi 7.

Trots att det ännu inte är någon fastslagen standard, så hade Mediatek i slutet av januari en demonstration där man visade upp vad som kan bli en del av WiFi 7. Nu presenterar dessutom Broadcom vad de kan komma att erbjuda när det handlar om WiFi 7 med deras egna systemkretsar som de kan erbjuda hårdvarutillverkare som vill tillverka WiFi 7-routrar.

En av de stora delarna av WiFi 7 är givetvis högre hastigheter jämfört med dagens teoretiska topphastighet på 9,6 Gbps. De nya hastigheterna kommer att kunna ligga uppemot 2,4 gånger högre än med WiFi 6 idag, det vill säga någonstans runt 20-25 Gbps. Det uppnår man bland annat genom att utnyttja både 320 MHz-kanaler och stöd för den nya 4K quadrature amplitude modulation (QAM). Tack vare multi-link operation (MLO) blir det även möjligt att samtidigt kombinera ett större antal kanaler över flera frekvensband och därmed minska latensen i kommunikationen.

Broadcom har redan presenterat samtliga dessa tekniker i sina referensmodeller, inklusive stöd för 10 Gigabit Ethernet-portar för den som vill använda nätverkssladd.

Bland specifikationerna som har presenterats återfinns även stöd för RGB-belysning. Om det enbart är tänkt som en kul grej för att kunna skapa det som brukar kallas för ”gaming-routrar”, eller om det är tänkt att användas som exempelvis indikatorer för nätverkets status, det lör bli upp till tillverkarna att avgöra.

Då Broadcom inte tillverkar konsumentprodukter utan tillhandahåller komponenter för hårdvarutillverkare återstår det att se när de första av företagets WiFi 7-kretsar dyker upp i handeln.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här