lördag, augusti 18, 2018

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Uppsnappat!

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev? Anmäl dig i dag så får du IT-nyheter, programtips, guider och expertsvar direkt i din inkorg.


Nyhetsbrevet skickas ut upp till två gånger per vecka till cirka 14 000 prenumeranter.


 

Com Hem ökar hastigheten

Com Hem höjer hastigheten
Uppgradering av Fiberkoax-nätet till nästa generations standard pågår och Com Hem har lanserat en ny maxhastighet för bredband på 1 200 megabit per sekund.

Test: Sennheiser SC 665 USB

En kontorslösning som ger riktigt bra ljudkvalitet och komfort under långa arbetsdagar. Sennheiser SC 665 USB kom att få utmärkelsen Datormagazin rekommenderar, trots sin prislapp.

Jämförande test: NAS-enheter med kraft

NAS-enheter
Små och medelstora företag har sina egna krav på NAS-enheter. De brukar stavas driftsäkerhet, tillgänglighet och smart hantering av säkerhetskopior. Det blir vårt fokus i detta jämförande test.   /**/     Så testade vi För detta test använde vi samma lagringsenheter (hårddiskar, SSD-enheter och M.2-enheter) på alla NAS-enheter. När...

Programtips: Openshot Video Editor 2.4.2

Behöver du ett gratis och kraftfullt program för videoredigering - prova Openshot Video Editor. Programmet är i högsta grad kapabelt, men det kan kräva lite investering av din tid.

Programtips: Emsisoft Emergency Kit 2018.6

Emsisoft Emergency Kit är ett säkerhetsverktyg som innehåller en användbar samling rensningsverktyg. Ladda ned och packa upp det till ett USB-minne, så är det redo när du behöver det.

Så använder du mobilen som plånbok

Ett par av de mest intressanta mobila betalningslösningarna i Sverige är Apple Pay och Samsung Pay. Här går vi igenom hur de fungerar och vad du behöver för att använda dem.

Programtips: Virtualbox 5.2.16

Virtualbox låter dig skapa och köra virtuella maskiner på din dator. Ett perfekt sätt att prova mjukvara. Du kan köra en mängd gästsystem men givetvis behöver du installationsmedia.

Programtips: Virtualbox Extension Pack 5.2.16

Ge Virtualbox utökad funktionalitet genom att installera Virtualbox Extension Pack. Du får bland annat bättre USB-stöd samt stöd för VDRP vilket ger möjlighet att fjärrstyra en virtuell maskin.

Programtips: Handy Backup Free 5.46

Handy Backup Free är ett enkelt gratisprogram för grundläggande säkerhetskopiering. Programmet är en bantad och ganska gammal version av det kommersiella programmet Handy Backup.

Programtips: Kaspersky System Checker 1.2.0.290 Build 062818

Programmet söker efter datorproblem. De resultat som visas kan peka dig i riktning mot en lösning, men programmet åtgärdar ingenting i sig självt. Däremot är ledtrådarna stundtals givande.

Datacentraler kan få världens tätaste lagring

Intel förutspår att klassiska energikrävande och varma hårddiskar snart är ett minne blott i datacentraler och presenterar sin senaste solid state-enhet, den PCIe-baserade QLC Intel SSD D5-P4326.

Programtips: Wizfile 2.04

Namnet säger inte allt, Wizfile är ett närmast blixtsnabbt sökverktyg som täcker alla hårddiskar. Det använder sig av Master File Table och har stöd för NTFS-formaterade enheter.

Programtips: Sardu 3.2.4

Programmet Sardu låter dig kombinera flera iso-avbilder till en enda ultimat startdisk. Dessutom hjälper programmet dig att hitta säkerhetsverktyg och systemverktyg i sådana format.

Programtips: Wiztree 3.25

Programmet Wiztree är ett väldigt enkelt sätt att lokalisera de där filerna som upptar så mycket plats på hårddisken. Det arbetar snabbt då det använder sig av MFT (Master File Table).

Programtips: Nomacs 2.4.6

Söker du en gratis och trevlig bildvisare, kan Nomacs vara något för dig. Programmet finns till flera plattformar, är snyggt, kapabelt och har dessutom en del intressanta funktioner.

Premium

Missa inte!