Tillbaka
Nästa

Intro – Den bästa multiskrivaren

jamforande test - den bästa multiskrivaren
Vi utser den bästa multiskrivaren.

I en värld där allt fler jobbar hemifrån har behovet av multifunktionella skrivare återigen ökat. Vi testar sju modeller som gör ditt hemmakontor komplett och utser den bästa multiskrivaren just nu.

Med i testet
Brother DCP-J1100DW
Canon Pixma TS8351 WHITE
Epson EcoTank ET-4700
HP Color LaserJet Pro M183FW A4
HP Smart Tank Plus 651 Wireless
Lexmark MC3224dwe
Xerox VersaLink C405V/N

I covid-19-pandemins spår har en stor del av oss varit tvungna att ställa om arbetsrutinerna. Detta har i sin tur lett till att kraven på att en viss teknisk utrustning finns tillgänglig hemma. En av dessa enheter är skrivaren, eller än hellre den multifunktionella skrivaren som gör det möjligt att både skriva ut dokument, skanna och kopiera.

Nygamla behov

Under en tid strävade vi alla efter ett papperslöst samhälle, vilket i sin tur ledde till att antalet som skaffade en printer hemma minskade. 

När vi nu ställs inför en ny tid ser vi i allt fler fall att vi backar lite i detta hänseende och att en skrivare eller MFP-enhet (multi-funktions-enhet) i hemmet blivit en nödvändig produkt. Detta behöver så klar inte bara handla om att skriva ut dokument utan kan lika gärna bero på andra primära funktioner som att signera avtal eller olika dokument.

Nu ska vi inte säga att miljön kommit i andra hand. Dagens skrivare och MFP-
modeller har kommit en lång väg och blivit mer miljöanpassade med smartare bläckhantering, mindre strömförbrukning, mindre delar som slits och längre service-intervall med mera. Dessutom har utvecklingen av skrivare även följt vår generella livsstil och utbudet och möjligheten att skriva ut direkt från mobiler, plattor eller även smarta tv-apparater har aldrig varit enklare. Ofta kan vi även interagera med en skrivare hemma eller på kontoret oavsett om vi fysiskt är på plats eller ej.

Till detta skulle vi säga att marknaden har nått en nivå där vi överlag får väldigt mycket skrivare per investerad krona både sett till kvaliteten på produkten och kostnaden för hantering och drift, vilket så klart är klart positivt. 

Grundläggande krav

Vad är det då för utmärkande drag vi söker i en modern MFP-enhet? Baserat på att de skrivare vi tittar på denna gång lika mycket ska vara en förlängning av kontoret som ett mer allmänt hjälpmedel hemma har vi valt att lyft fram några viktiga områden. 

Två av dem är format och ljudnivå. De flesta av oss har troligen begränsat med plats för en skrivare vilket gör att vi söker en mer kompakt lösning. Då enheten många gånger placeras där vi sitter och jobbar bör den vara tyst både under drift och i viloläge. 

Anslutningarna är viktiga

Nästa del gäller anslutningar. För oavsett om skrivaren används hemma eller på ett kontor är det normalt flera enheter som kommer att behöva skriva ut. Detta gör att vi gärna ser både Wi-Fi och trådad nätverksanslutning. Dessutom ser vi gärna att skrivare har frontplacerad USB och/eller kortläsare för att ge oss möjlighet att både skriva ut dokument direkt från dessa utan behov av dator eller för att kunna skanna in material direkt till ett minne.

LÄS OCKSÅ
Jämförande test: Vi utser vårens bästa chromebook

Till detta föredrar vi även enheter med någon form av molnintegration. Den gör att vi kan ansluta en eller flera molntjänster och genom dessa både skriva ut från och spara data direkt till en central plats för allas åtkomst, men det kan även öppna upp för möjligheter för företag att delvis fjärradministrera och på distans hjälpa till med eventuell felsökning och konfiguration. 

Samma tanke finns även när det kommer till användningen av enheten i sig. 

När ovana användare ska skaffa en MFP-enhet måste den vara enkel att använda i alla led, från installation och konfiguration till driften och hanteringen av tjänster som erbjuds.

Utifrån detta har vi tittar närmare på sju modeller som både passar hem och det tillfälliga eller permanenta hemmakontoret.

Tillbaka
Nästa
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här