Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    • Test: Huawei Mate 40 Pro
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Test: Twinkly Candies

      19 november, 2023

      Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

      28 september, 2023

      Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

      18 september, 2023

      Test: Homey Pro 2023

      29 augusti, 2023

      Corsair iCUE LINK H150i LCD

      6 december, 2023

      Test: Corsair MP700 Pro

      14 november, 2023

      Test: Qnap TS-453E

      3 november, 2023

      Test: G-Skill Trident Z5 RGB

      2 november, 2023

      Corsair iCUE LINK H150i LCD

      6 december, 2023

      Test: HP Omen 16-wd0995no

      5 december, 2023

      Test: Twinkly Candies

      19 november, 2023

      Test: Corsair MP700 Pro

      14 november, 2023

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Datormagazin Retro #7 släpps den 14 december

      11 december, 2023

      AMD accelererar AI

      7 december, 2023

      Corsair iCUE LINK H150i LCD

      6 december, 2023

      Test: HP Omen 16-wd0995no

      5 december, 2023
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Toppklass » Test: Corsair Dominator Titanium DDR5
    Corsair Dominator Titanium DDR5
    Toppklass

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist28 september, 20236 Mins Read

    Dominator Titanium DDR5
    6 / 6 Betyg
    2 999 krPris
    För
    Extremt snygga minnesmoduler med grym RGB integration, sjukt roligt att kunna byta och även bygga egna överdelar till minnet, mycket hög prestanda, effektiv kylning, kan lätt synkas med övriga Corsair enheter, XMP profileringen är klockren oavsett moderkort.
    Emot
    Lantensen är inte lika extrem som minnesbandredden, på grund av höjden så är det minnen som mer eller mindre bara passar med vattenkylning av CPU.
    Rekommenderas till
    Corsair Dominator Titanium DDR5 är ett klockrent val för alla former av mer extrem datoranvändning, oavsett om du spelar eller jobbar med krävande minnesintensiva program.

    Corsair Dominator Titanium DDR5 är DDR5-minnenas Rolls Roys med exceptionell kvalitet och extrem prestanda.

    toppklassAtt Corsair kan RAM-minne det vet vi sedan tidigare och företaget har även alltid erbjudit en bred portfölj från standardiserade ingångsmoduler till topprankade lösningar för överklockning för alla plattformar och format. Med Dominator Titanium så tar Corsair ytterligare ett steg mot perfektion och förutom extrem prestanda och högsta konstruktionskvalitet så erbjuder minnesmodulerna även möjlighet till personlig anpassning vid 3D utskrivna, toppmonterade, delar.

    Handsorterade chip

    Corsair Dominator Titanium är minnesmoduler som redan från förpackningen sticker ut. Modellen finns som svarta eller vita där vi har testat de sistnämnda. Till skillnad från mer traditionella minnen så kommer våra testexemplar i en lite större låda vilken förutom minnesmodulerna även inkluderar extra toppflänsar samt ett kitt med nödvändiga skruvmejslar för att byta ovandelen.

    Corsair Dominator Titanium DDR5
    Corsair Dominator Titanium DDR5 finns som svarta eller vita om du väljer Intel optimerade. Vill du satsa på AMD så blir färgen mer gråtonad.

    Varje modul mäter 133 x 7 x 57,3 millimeter och finns anpassade för antingen AMDs Expo och 7000 serie eller Intels 12e och 13e generations Core processorer. I båda fallen så använder Corsair handsorterade, noggrant screenade minneschips vilka kombineras med några av de snabbast tillgängliga DDR5 ICs som går att få tag på samt högpresterande PCBer för bästa och renaste signal kvalité och stabilitet. Värt att notera är att då modulerna blir ganska höga så gör de sig helt klart bäst tillsammans med en vattenbaserad processorkylning.

    Corsair Dominator Titanium DDR5
    Oavsett om du planerar att bygga en AMD eller Intelbaserad Rigg så bör du, på grund av minnesmodulernas höjd även satsa på vattenkylning av processorn.

    Minnesmodulerna finns i kapaciteter från 16 till 48 gigabyte per modul med Cas värden som går så långt som CL30. Till detta så använder Corsair även sin patenterade DHX kylning som ser vill att kyla minneskretsarna både från in-och utsidan och skapa en jämn, mycket effektiv, kylning som gör det möjligt att pressa prestandan till helt nya nivåer.

    Våra testminnen var på 32 gigabyte enligt (2x16GB) DDR5-7200 CL34 – White (Intel Optimized) med stöd för Intel XMP 3.0 vid en spänning på 1.4 volt. Dessa har från start den nya designen med en längsgående, överliggande, RGB zoon baserad på elva individuella adresser bara RBG LED samt dubbla smala RGB band längs sidorna. Med detta grundkitt så medföljer även en alternativ ovansidan som har samma utseende som de ursprungliga Dominator modulerna hade där RGB integrationen syntes som mindre separata fyrkanter på ovansidan.

    Corsair Dominator Titanium DDR5
    i grundutförande kommer Corsair Dominator Titanium DDR5 med en långsmal RGB på ovansidan samt dubbla ränder runt sidorna. Dessa kan dock enkelt bytas till andra lösningar vilket även omfattar 3D utskrivna topp delar.

    Extrem Ram disk

    För dig som vill skapa helt personliga minnesmoduler så finns även möjligheten att ladda hem egna grundmallar för utskrift på en 3D skrivare vilket gör att vi här kan bygga någon helt unikt. En tanke som undertecknad ska testa är att försöka bygga en toppmodul som bygger samman flera moduler vilken sedan skulle kunna länkas till antingen en fläktintegration eller även vattenkylning för än mer extrem kylning och överklockning.

    Värt att notera är att våra testmoduler kommer från det som Corsair kallar för First Edition vilka är en limiterad utgåva som är satt till 1,4 volt oavsett frekvens. De normala kitten arbetar inom ett spann på mellan 1,35 och 1,45 volt baserat på frekvens och Cas.

    Corsair Dominator Titanium DDR5
    Vårt testkitt var av de så kallade First Edition som kommer med en extra topp modul samt verktyg för att byta densamma.

    Vi körde våra tester på ett brett utbud av moderkort, samtliga baserade på Z790 chippet med en Intel I9-13900K processor. I samtliga fall så identifierade XMP inställningarna minneshastigheten korrekt. Vi gick sedan över till mer konkreta benchmark och valde då att använda MSIs MEG Z790 Godlike kort. Med hjälp av AIDA64 version 6.92.6600 på en datorn med senaste version av Windows11 i form av 22621.2283 så nådde vi en läshastighet för minnesmodulerna på 106 825 megabyte per sekund, en skrivhastighet på 90 103 megabyte per sekund samt en minneskopieringsprestanda på 95 319 megabyte per sekund vilket gör Dominator Titanium till ett av de snabbaste minnena vi testat.

    När vi gick över till latensen så hamnar vi på 71,8 nanosekunder vilket inte är lika imponerade men som ändå placerar minnen i den snabbare skaran av minnen. När det kommer till överklockning så var våra minnen XMP klockade till 7200 megahertz med en timing på 34-44-44-96. Försökte vi justera dessa manuellt så hamnade vi i ett läge där vi antingen kunde trycka upp frekvensen till 7400 megahertz med en försämrad latens på C40 eller så kunde vi pressa ner latensen till C30 men då med en sänkning av frekvens till 7000 megahertz, vilket ändå är extremt imponerade för denna hastighet. Vi kommer dock att fortsätta laborera med dessa minnen, och så även på andre moderkort för att se om vi kan hitta vägare till än högre frekvens i kombination med lägre latens.

    En litet sidospår som vi även testade och som egentligen kommer till sin fulla potential med mer minne är en av undertecknads favoritlösning i form av en Ram disk. Här testade vi att både ladda spel och köra bilder i Photoshop för renderingar på en virtuell disk placerad i Ram och i detta läge så upplevde vi den högsta prestandan vi någonsin lyckats mäta.

    Men oavsett användningsområde, är du på jakt efter snygga, snabba minnen med maximal stabilitet för placering i ett glasförsett chassi så kan du sluta leta – Corsair Dominator Titanium DDR5 är troligen precis vad du letar efter.

    Corsair Dominator Titanium DDR5
    Bygger du en dator med en sidodörr i glas och övrig intern RGB kommer Corsair Dominator Titanium DDR5 att tillföra ett klart lyft både visuellt och prestandamässigt.

    SPECIFIKATIONER

    • Tillverkare: Corsair, www.corsair.com
    • Cirkapris (ej first edition): 2 999 kr inkl. moms, 2 399 kr exkl. moms
    • Mått: 133 x 7 x 57,3 mm
    • Kapacitet: 2×16 GB
    • Frekvens: 7200 MHz
    • Latens: 34-44-44-96
    • Spänning: 1.4 volt
    • RGB: 11Led
    • Optimering: XMP 3.0
    • Programvara: Corsair iCue 5.4 eller senare

    Dominator Titanium DDR5
    6 / 6 Betyg
    2 999 krPris
    För
    Extremt snygga minnesmoduler med grym RGB integration, sjukt roligt att kunna byta och även bygga egna överdelar till minnet, mycket hög prestanda, effektiv kylning, kan lätt synkas med övriga Corsair enheter, XMP profileringen är klockren oavsett moderkort.
    Emot
    Lantensen är inte lika extrem som minnesbandredden, på grund av höjden så är det minnen som mer eller mindre bara passar med vattenkylning av CPU.
    Rekommenderas till
    Corsair Dominator Titanium DDR5 är ett klockrent val för alla former av mer extrem datoranvändning, oavsett om du spelar eller jobbar med krävande minnesintensiva program.

    Corsair DDR5 toppklass
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    Nyheter

    Datormagazin Retro #7 släpps den 14 december

    11 december, 20232 Mins Read
    Reportage

    AMD accelererar AI

    7 december, 202313 Mins Read
    DMZ Rekommenderar

    Corsair iCUE LINK H150i LCD

    6 december, 20236 Mins Read
    Gaming

    Test: HP Omen 16-wd0995no

    5 december, 20237 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Ragnar Moller om Glorious Gaming lanserar fyra nya möss
    • Ragnar Moller om Test: Intel Core i9-14900K
    • Andreas Rejbrand om Vill använda mobilt bank-id
    • Anders om Vill använda mobilt bank-id
    • Markus om Vill använda mobilt bank-id
    Fler nyheter

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023

    Roomba lanserar Combo i8+ – en ”kombirobot” som både moppar och dammsuger

    6 april, 2023

    Nighthawk RS700 – första Wi-Fi 7-routern från Netgear

    24 mars, 2023

    Turtle Beach lanserar Stealth Pro – världens bästa gamingheadset?

    23 mars, 2023

    Toppklass

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    28 september, 2023

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023

    Test: Asus ROG Azoth

    3 januari, 2023

    Test: Logitech Litra Glow

    9 september, 2022
      Nyhetsbrev

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev Uppsnappat!

      Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev? Anmäl dig i dag så får du IT-nyheter, programtips, guider och expertsvar direkt i din inkorg.


      Nyhetsbrevet skickas ut upp till två gånger per vecka till cirka 14 000 prenumeranter.

      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023

      Test: Apple Homepod (gen2)

      31 januari, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2023 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.