Med hjälp av en nystartad molntjänst ska du kunna göra hemmet smartare och få prylar från olika tillverkare att jobba ihop.

Postorderföretaget Conrad ger sig in i internetbranschen och lanserar en molntjänst för det smarta hemmet. Med hjälp av Conrad Connect kan sakernas internet-produkter från olika leverantörer kopplas ihop och fås att samverka.

Tjänsten, som är gratis, finns på conradconnect.se och fungerar för närvarande med 16 olika varumärken, däribland Philips Hue, Osram, Logitech, Netatmo och Fitbit.

– Detta skapar stora möjligheter för att själv kunna göra sitt hem smartare. Ett konkret exempel är när en väderstation från Netatmo märker att det börjar regna och en sensor från Devolo känner att fönstret är öppet. Då kan systemet skicka ett meddelande till användarens smarta klocka och påtala detta, säger Andreas Malberg, marknadschef på Conrad Sverige.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här