Hem Artikel Nyheter Intel och AMD på samma kort

Intel och AMD på samma kort

0
Intel AMD processor

En Intel-processor hopbyggd med minne och en diskret grafikkrets från AMD är resultatet av ett samarbete mellan företagen.

En ny produkt från Intel, som kommer att ingå i företagets åttonde generation av Intel Core-processorer har presenterats. Det handlar om att man bygger ihop den högpresterande Intel Core H-seriens processor med andra generationens högbandbreddsminne (HBM2) och ett särskilt grafikkort från från AMD:s Radeon Technologies Group på ett enda kretskort.

Kärnan i denna nya design är EMIB (embedded multi-die interconnect bridge), en liten intelligent brygga som möjliggör för olika komponenter att snabbt kommunicera med varandra. Med EMIB kan snabbare, kraftfullare och effektivare produkter tillverkas i mindre storlekar.

Detta är den första konsumentprodukten som utnyttjar EMIB och poängen med allt på ett kort är förstås mindre storlek., vilket lämnar mer plats för andra komponenter eller större batteri i till exempel bärbara datorer. Någon gång nästa år bör den nya kombinerade processorn kunna dyka upp i färdiga produkter.

 

 

Föregående artikelMBR eller GPT
Nästa artikelTest: Toshiba N300
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version