söndag, augusti 25, 2019
Hem Taggar Processor

Tagg: processor

Rusande processor

Fråga: Jag har problem med att referenser (Aktivitetshanteraren, CPU) ökar dramatiskt efter att datorn har varit igång något dygn.

Test: Intel i9-9900K

Ett delvis pressat Intel slår tillbaka med en ny toppmodell i form av Intel i9-9900K. Därmed känns det som om de har återtagit kommandot, men processorn har en ganska saftig prislapp.

Datorköp – några frågor

Fråga: Jag står inför ett datorköp, men att köpa en lämplig dator är inte så enkelt och jag har några frågor:

Edge drar kraft

Fråga: Hur kommer det sig att Microsoft Edge drar kraft från frugans dator, men inte på min? Det gäller särskilt vid start, men kan ibland öka igen senare vid utnyttjande. Den hamnar ofta runt 50 procent.

Test: AMD Ryzen 2-serien – Så bra är Pinnacle Ridge

Mindre förbättringar i arkitekturen och optimerad teknik ger bättre prestanda men högre värme. Vi testar purfärska AMD Ryzen 2-serien.

Säkerhetsrisk i Intel-processorer

Intel har bekräftat ett problem som identifierats av externa forskare, och säger sig ha identifierat säkerhetsproblem som potentiellt kan placera ett flertal processorer tillverkade från 2015 och framåt i fara.

Intel och AMD på samma kort

En ny produkt från Intel, som kommer att ingå i företagets åttonde generation av Intel Core-processorer har presenterats och består av företagets senaste processor hopbyggd med grafik från AMD.

Test: Intel Core i9-7900X

Intels nya Skylake-X tar över efter Broadwell-E med högre klockfrekvenser, snabbare minne, mer bandbredd och nya instruktionsset. Vi har testat den tiokärniga toppmodellen Core i9-7900X.

Coffee Lake är här

Intels Coffee Lake-processorer för stationära datorer, uppföljarna till 2016 års Kaby Lake-processorer, lanseras officiellt i dag, den 5 oktober. De räknas till den åttonde generationen, men är baserade på 14-nanometersarkitektur.

AMD Ryzen Pro kan bli företagens nya favorit

Med ökad säkerhet, enterpriseklassad hantering och längre garanti tar AMD Ryzen till företagsmarknaden. Datormagazin rapporterar från New York och lanseringen av AMD Ryzen Pro.

Premium

Missa inte!