Zyxel lanserar en elegant åtkomstpunkt med 802.11ac och power over ethernet, avsedd för småföretag och hemmakontor.

Nya NWA1123-AC PRO från Zyxel är en åtkomstpunkt som är enkel att installera och flytta runt för att nätverket ska täcka en så stor yta som möjligt i en lägenhet eller på ett mindre kontor. Enheten har en dubbelmonterad, dubbeloptimerad dubbelantennkonstruktion som möjliggör installation på väggar eller tak.

Åtkmstpunkten stöder 802.11ac med MIMO och ger en dataöverföringshastighet på 1 300 megabit per sekund. En installationsguide för tekniskt okunniga ska göra det enkelt att installera nätverket utan krångel. Accesspunkten lämpar sig särskilt för småföretag och till hemmakontor.

Trots att NWA1123-AC PRO är trådlös har den stöd för power over ethernet (PoE) vilket möjliggör användning utan tillgängligt eluttag. Ett repeaterläge finns om nätverk inte kan anslutas. Priset är cirka 1 800 kronor.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här