Nya My Passport har USB C och kan leverera hastigheter upp till 512 megabyte per sekund.

Western Digital har kompletterat sin portfölj av små datalagringsenheter under varumärket My Passport med en ny SSD-enhet. Målet är hög hastighet och stor kapacitet. Med hastigheter på upp till 515 megabyte per sekund är My Passport SSD den hittills snabbaste My Passport-enheten från WD.

Den nya disken är avsedd för den senaste generationens datorer med en USB-port Typ C och är förberedd för USB 3.1 Gen 2 med en USB Typ C till Typ C-kabel och en adapter för användning med vanliga USB-portar. Disken är falltestad från två meters höjd och säkerheten kompletteras med 256 bits AES-kryptering och lösenordsskydd.

Den nya bärbara SSD:n finns i storlekarna 256 och 512 gigabyte, samt en terabyte. Priserna är 100, 200 och 400 dollar, vilket borde motsvara ungefär 1 000, 2 000 och 4 000 svenska kronor.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här