Fråga

Min bärbara med Windows 10 fick problem och startade om. Efteråt kunde jag plötsligt inte komma ut på internet längre då Wi-Fi-valet var borta under Nätverk och Internet. Jag upptäckte också att flygplansläget hade aktiverats och att det inte gick att avaktivera då denna funktion var avslagen och fältet släckt/inte tillgängligt. Någon idé om hur jag kan fixa det?

JaneGBG

Svar

Det borde fungera med en liten ändring i egenskaperna för nätverkskortet. Högerklicka på startknappen och välj Enhetshanteraren. Leta reda på din trådlösa enhet under Nätverkskort och dubbelklicka.

Byt till fliken Energisparfunktioner och ta bor bocken vid ”Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström”.

Det kan möjligen också hjälpa att bara inaktivera enheten och sedan aktivera den igen.

 

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

2 KOMMENTARER

  1. Tack, men att ändra energisparläge och försöka stänga av flygläget på olika sätt var det första jag testade. Det fungerade inte. Jag gick faktiskt in i bios och laddade in en ny Windowsversion till slut och det avhjälpte problemet fastän jag tappade lite appar som jag dock kan ladda ner efteråt om jag vill. Chrome var det jag ffa saknade men var ju lätt åtgärdat. 🙂 Det skapades automatiskt en lista/logg på desktopen över de appar som tagits bort. Kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde nu men det fungerade i alla fall och jag fick inga fler varningar/felmeddelanden för brandväggar mm och wi-fi alternativet kom åter upp under Nätverk. Tack för era försök till hjälp. Har inte skapat en återställningskopia ännu men det är nog läge för det. 🙂

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här