lördag, februari 16, 2019
Hem Taggar Windows

Tagg: windows

Kom igång med kortkommandon i Windows

Du måste inte lära dig alla kortkommandon, men det är bra att kunna de vanligaste. Här tittar vi på ett antal i Windows och konstaterar att de kan höja vår produktivitet.

Programtips: Mcafee Avert Stinger 12.1.0.2992

Detta är ingen ersättare för ett fullständigt antiviruspaket, men det är ändå ett användbart tillbehör till din verktygslåda med säkerhetsapplikationer. Lämpligen använder du programmet för att få en andra åsikt.

Edge kraschar

Fråga: Hur återställer jag Edge när den kraschar i senaste Windows 10? Den kommer upp med blank skärmbild och sedan försvinner den från skärmen.

Högerklick stoppar Utforskaren

Fråga: När jag går in i Utforskaren och högerklickar på en mapp för att till exempel få reda på hur stor den är stängs Utforskaren.

Billiga Windows-erbjudanden lagliga?

Fråga: Det förekommer på nätet en hel del billiga erbjudanden om bland annat Windows och Office. Vad tror du om detta? Är det med Microsofts goda minne?

Dubbelstart med Linux krånglar

Fråga: På en Acer bärbar kör jag dual boot mellan Linux Mint 18.3 och Windows 10. Ibland när jag varit inne i Windows kan jag inte starta Linux.

Desktop kan ej hittas

Fråga: När jag skulle starta datorn ingen fick jag ett konstigt meddelande, att det fattas någon Desktop-fil. Jag har skickat med en bild av detta.

SATA, hur stor hårddisk kan jag ha?

Fråga: Jag har en (numera) gammal hopplockad dator med Windows 10 och ett Asus Maximus Extreme moderkort. Min fråga är, hur stor hårddisk kan jag ansluta? Orkar moderkortet med en på två terabyte?

Runtime Broker

Fråga: Finns det något sätt att stoppa ”Runtime Broker” i Windows10? Den ställer till det, tar en mängd processorkraft ock kommer igen om man tar bort den.

Kontrollpanelen, ikonerna ändrar sig

Fråga: Jag har Windows 10 och väljer visning av små ikoner i Kontrollpanelen, men varje gång jag startar är det kategorier igen. Var i registret ändrar jag?

Premium

Missa inte!