Avast Free Antivirus är en gratis antiviruslösning, ett alternativ för dig som inte vill betala för ett skyddsprogram eller använda Windows inbyggda.

Senaste versionen har bland annat fått ett nytt stör ej-läge som ska se till att blocka popup-meddelanden när du kollar på film, håller en presentation eller spelar spel.

Utvecklarna själva beskriver Avast Free Antivirus så här: ”Fullspäckat med det största hotavkänningsnätverket, maskininlärande virusskydd och säkerhet för hemnätverk som inte saktar ned datorn.” Att mjukvaran inte påverkar prestandan ska man givetvis ta med en nypa salt, även om det är resussnålt.

Testa premiumversionen gratis

Säkerhetsmjukvaran finns även i två betalversioner kallade Premium och Ultimate, du kan testa Windowsversionen av den förstnämnda utan kostnad under 30 dagar och motsvarande Macversion under 60 dagar.

Notera att du får ett verktygsfält för Google i din webbläsare om du inte är uppmärksam under installationen, det går dock att välja bort. Fast det handgreppet är väl värt, för efteråt står du med ett bra antivirusprogram.

Värt att veta om Avast Antivirus:
Licens: Freeware
Systemkrav: Windows 7, 8, 10, Mac OS 10.11 eller senare, Android 5 eller senare, IOS 10 eller senare
Tillverkarens webbplats: http://www.avast.com

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här