Behåll din integritet genom att blockera spårning i Windows 10 och annan mjukvara.

Mjukvara från såväl stora som små företag kan innehålla komponenter som kan inkräkta privatlivet genom att samla in personuppgifter. Istället för att manuellt arbeta igenom inställningar, eller mixtra med registret, kan du vända dig till den nyutgivna Ashampoo AntiSpy Pro för att skydda din integritet.

Enkelt att använda – och återställa

Mjukvaran har en ”en-klick-funktion” som blockerar dussintals former av spårning inklusive telemetri som är inbyggd i Windows 10. Om något mot förmodan går fel, eller om du är orolig för att något du behöver i systemet kommer att sluta fungera efter ändringarna, kan du enkelt återställa samtliga förändringar.

Du som inte nöjer dig med den automatiska funktionen kan bläddra igenom Ashampoo Antispy Pros olika ”immunizers” (som är grupperade efter typ) och aktivera dem individuellt.

antispy pro 2
Om du beger dig djupare in i Ashampoo Antispy Pros gränssnitt får du mer kontroll över de enskilda inställningarna.

Mjukvaran fungerar med Windows 7 uppåt, och den gör också ett utmärkt arbete av att blockera junkwareappar som kan installeras av exempelvis hårdvarutillverkare.

Kan inte stoppa allt

Även om det kanske inte är möjligt att helt förhindra Microsoft och andra företag från att samla in data om dig, ger Ashampoo Antispy Pro dig de verktyg du behöver för att åtminstone sätta en gräns.

Testa Ashampoo Antispy Pro gratis

Programmet kostar 40 USD men går att testa gratis under 30 dagar. När du installerar mjukvaran får du en 10-dagars testversion, men detta går att förlänga med ytterligare 20 dagar om du är villig att registrera din e-postadress.

Du kan ta reda på mer om programmet och ladda ned Ashampoo Antispy Pro här.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

1 KOMMENTAR

  1. Det är egentligen helt sjukt att det finns en marknad för program som skall hindra storföretagen att spionera på en.

    EU/Sverige verkar ha gett upp fullständigt. EU borde införa en lag som bötfäller företagen med 10x omsättningen i fall de samlar in information om användarna.

    Att Facebook/Google m.fl. samlar in information om personer som inte använder dem, har deras konton eller på annat sätt inte vill ha med dem att göra är så otroligt fel.

    Jag har börjat ta bort Microsoft, Google osv. från mina datorer. Linux Mint fungerar riktigt bra. Steget var inte så stort som jag först trodde. Får se om jag fortsätter använda det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här