Extrem komfort och komplett ljudbild innebär att Creative Aurvana Trio är ett intressant alternativ för dem som vill njuta av musik under längre stunder.

Aurvana är Creatives serie med fokus på musikfantaster, och i nya Aurvana Trio har företaget samlat all sin kunskap i ett par minimala in-earlurar. Snäckorna är ergonomiskt utformade för att följa örongången och sitter både stabilt och bekvämt. Ett extra plus utdelas för att de behåller sin position i örat under hela dagen oavsett om v i sitter, går eller springer mellan möten. Den goda passformen innebär även effektiv passiv ljuddämpning, vilket gör att vi kan använda oss av lägre volym.

Rejält frekvensomfång

Respektive snäcka i Aurvana Trio har en sammansatt Super Tweeter och ett element för mellansegmentet. Lösningen ger extremt precis ljudåtergivning, med kristallklara höga toner och ett fylligt men tydligt mellanregister. Förutom detta finns ett dynamiskt baselement som ger en för storleken djup och precis basåtergivning i alla sammanhang. Sammantaget ger detta oss lurar som hanterar ett frekvensomfång mellan 5 och 40 000 hertz, vilket i det närmaste täcker alla hörbara nivåer.

Vi har sällan eller aldrig upplevt en sådan bred och tydlig ljudbild i ett par hörlurar

Produkten har vi testat såväl i en ljudisolerad studio som i olika vardagsmiljöer. Vi har sällan eller aldrig upplevt en sådan bred och tydlig ljudbild i ett par hörlurar i denna prisklass.

Enkelt att byta kabel – som tur är

Creative har även valt att satsa på MMCX-anslutningar mellan varje öronsnäcka och tillhörande kabel. Detta gör det möjligt att byta ut den medföljande kabeln mot valfri  tredjepartslösning för att ytterligare anpassa och optimera ljudbild och användning. För vår del skulle vi rekommendera detta, då vi här har denna produkts enda svaghet. Den medföljande kabeln är nämligen väl plastig och känns ganska bräcklig. Detsamma gäller den lilla kombinerade fjärrkontrollen och mikrofonen som är placerad i en liten plastbit på den ena sladden. Samtalsljudet är klart godkänt, men lösningen ser mer ut som gratisprodukterna på flygplan än som en kvalitetsprodukt. Resterande delar håller dock väldigt hög nivå.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Creative Aurvana Trio
5 / 6 Betyg
För
En av de bästa och mest kompletta ljudbilder som vi någonsin har fått med sladdbundna hörlurar i denna prisklass. Utbytbara kablar.
Emot
Plastig sladd och bedrövligt billig fjärrkontroll.
Rekommenderas till
Lurar för dem som värdesätter bra ljudåtergivning och lyssnar på musik flera timmar per dag.

Tillverkare: Creative, www.creative.com
Cirkapris: 1 512 kr inkl. moms, 1 210 kr exkl. moms
Vikt: 19 gram
Högtalartyp: Trådbunden in-ear
Frekvensrespons: 5 Hz-40 kHz
Kabellängd: 1,2 m

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här