Sennheiser Memory Mic
DMZ Rekommenderar

En unik lösning för perfekt ljudinspelning i alla lägen. Detta i ett kompakt format, varför Sennheiser Memory Mic rekommenderas.

Nya Sennheiser Memory Mic innebär ytterligare ett kliv framåt inom ett hett område. Nämligen att spela in ljud via mobiltelefon eller datorplatta. Dessutom kan mikrofonens ljudfiler enkelt synkroniseras med ljudet från den inspelande enheten.

Det är en till det yttre enkel mikrofon, som mäter 51 x 37 x 16 millimeter och väger 30 gram. På baksidan finns ett mjukt magnetfäste som gör det enkelt att fästa mikrofonen. På insidan finns en rundupptagande kondensatormikrofon som jobbar med 48 kilohertz och 126 bit över ett frekvensområde på 100-20 000 hertz. Där finns även ett integrerat laddningsbart batteri och flashlagring för upp till fyra timmars inspelning.

Du ansluter mikrofonen till en mobil eller datorplatta via Bluetooth och kan sedan synkronisera via WLAN. Det finns en app för både  Android och IOS. När väl appen är installerad ansluter vi vår mikrofon till denna; processen tar knappa minuten. Därefter möts vi av ett enkelt gränssnitt där vi väljer att spela in, och sedan bestämmer vi om det är ljud eller film. När du väljer videoläge startar enhetens kamera i filmläge.

Det fina med lösningen är att vi kan röra oss fritt med enheten som används och att ljudet fortsätter att spelas in på mikrofonen. När vi är klara trycker vi på stopp och sedan på knappen för synkronisering. Ljudet flyttas nu över till mobilen och vi kan i nästa läge välja att mixa det från mobilen med det från mikrofonen. På så sätt kan vi skapa en unik video- eller ljudfil i god kvalitet. Ett exempel är om vi intervjuar någon och jag pratar via mobiltelefonen medan den andra parten pratar i mikrofonen. När detta klipps samman får vi perfekt ljud från båda parter. Resultatet kan  vi spara på mobiltelefonen.

Sennheiser Memory Mic har mängder av användningsområden och är väl värd en utmärkelse.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Sennheiser Memory Mic
5 / 6 Betyg
För
Kompakt format, användarvänlig, mycket bra ljudkvalitet, smart app.
Emot
Den hade gärna fått vara IPX7-klassad. En timer för att starta inspelningen hade varit smidigt.
Rekommenderas till
En riktigt bra mikrofon för dem som regelbundet spelar in via sin mobiltelefon eller datorplatta.

Tillverkare: Sennheiser, www.sennheiser.com

Pris: 1 995 kr inkl. moms, 1 596 kr exkl. moms

Mått: 51 x 37 x 16 mm

Vikt: 30 gram

SPL: 119 dB

Batteritid: 4 tim

Riktverkan: Rundupptagande

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här