För de som arbetar med nätverk i någon form har produkter från företaget Ubiquity inneburit relativt prisvärda lösningar för trådlös och trådbunden kommunikation till hemmet samt små och medelstora företag. Nu får de konkurrens på det området i form av nätverksjätten Aruba.

Genom åren har företaget Ubiquity Networks blivit allt mer populära med sina Unifi-produkter. Dessa anses ofta vara prisvärda och smarta lösningar inom området trådlös och trådbunden infrastruktur för datornätverk. Produkterna kännetecknas ofta av att inte alltid ha en fullständig uppsättning funktioner men har å andra sidan som regel väldesignade användargränssnitt och prislappar som är överkomliga för de flesta.

Aruba, som sedan några år ägs av Hewlett Packard (HP), lanserar nu flera konkurrerande wifi-produkter inom samma område som Ubiquity. Med produktsegmentet Aruba instant on släpper företaget en rad accesspunkter för inom- och utomhusbruk med stöd för mesh-nätverk, enklare installation jämfört med hur Arubas produkter brukar fungera samt hög säkerhet, skriver företaget på sin hemsida.

Prislappar har ännu inte presenterats ännu men Aruba instant on ska släppas till marknaden under juli månad enligt företagets hemsida.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här