Hem Fråga experten Fjärrstyra pappas dator

Fjärrstyra pappas dator

2

Fråga

Jag har Windows 8, pappa har Vista, kan jag på enkelt vis fjärrstyra hans dator för att hjälpa med enklare problem? Han är 80 år och kan inte ladda ned programvara och förstår inte.

Jörgen

Svar

För att göra det så enkelt som möjligt för dig hoppas jag att du har möjlighet att besöka pappa för att installera vad som behövs. Den smidigaste lösningen för att fjärrstyra är nämligen Teamviewer, som klarar alla brandväggar och routerhinder utan problem.

Ladda ned och installera både på din och pappas dator. Ställ sedan in oövervakad åtkomst i menyn Anslutning i programmet på hans dator, så kan du alltid komma åt den utan att han behöver agera.

Om du inte kan komma åt datorn finns det andra utvägar, men de kräver lite komplicerade insatser från din pappa. Du behöver i så fall använda Windows Fjärrhjälp. Det räcker med en gång, så att du kan fjärrinstallera Teamviewer.

Du måste då få pappa att starta fjärrhjälpen via startknappen, Alla program, Underhåll, Windows Fjärrhjälp och sedan klicka på ”Bjud in någon som du litar på kan hjälpa dig”. Sedan ska han klicka på ”Skicka en inbjudan med e-post”. Detta skapar ett e-postmeddelande med inbjudan som en bifogad fil. Han måste fylla i din e-postadress och skicka.

När du får meddelandet öppnar du inbjudan och fjärrhjälpsprogrammet startas. Din far har fått ett lösenord som han måste uppge för dig. När du skrivit in det ser du hans skärm på din dator. Klicka på ”Begär kontroll” och säg till pappa att acceptera.

Nu kan du fjärrstyra datorn och installera Teamviewer, så att det blir enklare nästa gång.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Hej! Hade samma situation med min pappa i många år – Teamviewer fungerade bra och jag körde det t o m från mobilen en gång under en promenad på Kanarieöarna. Dock installerade jag det att startas med Windows och så att jag kunde logga in direkt utan att pappa behövde uppge något lösenord – han såg nämligen ganska dåligt, så det blev nästan alltid fel när han skulle läsa upp det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version