Om du som Mac-användare tittar avundsjukt på Windows Defender från Microsoft så kan du snart hissa upp mungiporna några grader. Mjukvarujätten från Redmond släpper nämligen produkten i en Mac-version inom kort.

Antivirus-produkter på Mac är kanske inte en direkt stekhet marknad, i synnerhet eftersom Macos inte varit riktigt lika utsatt för virus, malware och liknande som Windows-plattformen varit historiskt sett. Ändock finns det företag och privatpersoner som känner att det är viktigt att även Mac-datorerna har antivirus installerat och Microsoft ämnar nu försöka ta en del av den marknadens kaka, hur liten den sannolikt ändå är.

Windows defender kommer byta namn till Microsoft defender advanced threat protection och i ett första steg har Microsoft släppt en förhandsversion till sina företagskunder som redan idag har en blandad datorpark med både PC och Mac. Det är ännu inte känt om Microsoft avser släppa denna produkt till resten av världen men vad som är känt är att Defender för Macos kommer fungera på de tre senaste versionerna av Macos vilket gör att Macos Sierra, Macos high sierra och Macos mojave.

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här