Hem Artikel Tester Test: Tomtom Go Essential

Test: Tomtom Go Essential

0
Tomtom Go Essential
Tomtom Go Essential är en användarvänlig GPS som även agerar handsfree.

En användarvänlig, tydlig GPS med livstids kartuppdateringar över Europa. Efter att ha testat Tomtom Go Essential kan vi konstatera att en dedikerad GPS fortfarande har sin plats.


Tomtom Go Essential
4 / 6 Betyg
För
Användarvänlig, uppdatering via Wi-Fi, dubbelriktad mobilintegration, livstids kartuppdatering.
Emot
Lite klent batteri, bilfästet släpper ibland.
Rekommenderas till
Rekommenderas till: Faktiskt till alla som ofta kör på okända vägar.

Karttjänsterna i våra mobiltelefoner har blivit allt bättre, men det kan ändå finnas anledning att satsa på en fristående GPS-enhet. Under några veckor har vi testat Tomtom Go Essential. Det är en extremt användarvänlig GPS med en pekskärm på fem tum med en upplösning på 480 x 272 pixel (109 ppi).

Enheten har 16 gigabyte internt minne. Efter att vi har aktiverat alla funktioner och kartor återstår cirka fyra gigabyte. (Det går att komplettera med ett Micro-SD-kort på upp till 32 gigabyte.) Detta omfattar då kartor över hela Europa, och flertalet av dessa har så kallad 100 procents täckning. Det finns dock några undantag, varav Moldavien har sämst täckning med 52 procent.

Förutom detta får vi riktigt väl fungerande trafikinformation och fartkameratäckning. Den senare är gratis under sex månader.

Enheten har också smart mobilintegration och kan läsa upp meddelanden från mobilen

Tomtom Go Essential har integrerad Wi-Fi, vilket underlättar uppdatering av kartor. Enheten har också smart mobilintegration och kan läsa upp meddelanden från mobilen. Likaså har den integration med Siri eller Google Now, så vi kan även prata med vår digitala assistent. Detta omfattar också röststyrd uppringning. På samma sätt kan vi med hjälp av rösten styra enheten och tala om vart vi vill åka. Den har mycket hög precision. Det finns även en lösning för att hantera färdvisning när vi har sämre eller ingen signal, som exempelvis när vi kör i tunnlar. Funktionen Destination prediction innebär i sin tur att enheten lär sig våra körvanor, vilket gör att de prediktiva bedömningarna av ankomsttid blir bättre över tiden.

Fästet borde varit bättre

Det magnetiska fästet är enkelt att fästa på instrumentpanelen, men borde varit bättre. Vi ansluter sedan en kabel till bilens USB-port eller använder billaddaren. Enbart på batteriet klarar enheten endast en timmes drift.

Kortfattat är Tomtom Go Essential en mycket användarvänlig GPS med tydlig skärm och logiskt menysystem, som kommer att underlätta din bilkörning i hela Europa.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Tomtom Go Essential
4 / 6 Betyg
För
Användarvänlig, uppdatering via Wi-Fi, dubbelriktad mobilintegration, livstids kartuppdatering.
Emot
Lite klent batteri, bilfästet släpper ibland.
Rekommenderas till
Rekommenderas till: Faktiskt till alla som ofta kör på okända vägar.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version