Fråga

Min dator är helt ominstallerad, från noll: Windows 10 Pro (1909). När jag försöker starta Disk Management hittar inte Windows-sökningen detta. När jag trycker på Win-tangenten och skriver ”Disk” kommer endast förslaget ”Diskrensning” upp.

För att Windows ska hitta programfilen över huvud taget måste jag skriva hela DISKMGNT.MSC. Och då fungerar det! Förslaget kommer upp och att filen ligger i rätt katalog (C:\Windows\system32).

Jag har knappt ominstallerat alla program än, så fräscht är det. Hur kan det bli/vara så? Hur fixar jag det?

Richard

Svar

Du går över ån efter vatten… Högerklicka på startknappen och välj Diskhantering.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

4 KOMMENTARER

 1. Låter som han inte har svenskt Op installerat då.
  Men oavsett borde väl länken funka väl ?
  Disk brukar väl oxå stavas disc, om man har annat språk installerat.
  Men vad vet jag…

  • Högerklick på startknappen fungerar oavsett språkversion. Och det heter Disk Management på engelska/amerikanska.

 2. Frågan är relevant. För att hitta data eller program i W10 så finns ju sökfunktionen. Att just ”Disk Management” inte hittas visar bara hur uruselt sökfunktionen i W10 fungerar! Att starta ”Disk Management” förutsätter att man vet att den finns under ”Start” och att man måste högerklicka. Kanske inte självklart för en nybörjare.

 3. Har liknande problem i Windows 10.
  Win+X / högerklick-menyns ”Diskhantering” genererar inget resultat alls, diskmgMt.msc i Kör eller sökfönstret däremot starar diskhanteringen direkt.

  Fel i registret eller vad ska man gissa på?

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här