Fråga

Jag hade i flera års tid en e-postadress via Hotmail. Den blev dock hackad och fylld med obehagligt innehåll, så jag slutade använda den och skaffade mig en ny. Jag har dock fått olika bevis på att adressen lever och ännu existerar.

Det går att skicka brev till den utan att få felmeddelande. Jag vill ha bort den helt från min dator och från nätet. Hur gör jag?

Signe Rudberg

 

Ditt Hotmail-konto är kopplat till ditt Microsoft-konto, du kan inte ta bort det utan att också avsluta det senare. Och det behöver du säkert till Windows och kanske till din nuvarande e-post.

Men om grundproblemet är att ditt ursprungliga adress är hackad och någon annan alltså har kontrollen över kontot kan du i stället återställa det. Här finns en instruktion för hur detta går till: https://support.microsoft.com/sv-se/office/mitt-outlook-com-konto-har-hackats-35993ac5-ac2f-494e-aacb-5232dda453d8?ui=sv-se&rs=sv-se&ad=se

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här