Fråga

Jag har en åtta år gammal digitalbox för DBT av märket Humax med operativsystem i UNIX/Linux. Jag har försökt byta hårddisken till en SSD-disk, men boxen säger att storleken är 0 GB. Detta måste bero på SSD:n, för att byta till mekanisk hårddisk går bra.

Zoltan

Svar

Det här blir bara en gissning och kunniga läsare får gärna komma med synpunkter. En åtta år gammal box har säkerligen en lika gammal Linuxkärna utan stöd för SSD-enheter. Kontrollera hos Humax (https://uk.humaxdigital.com/support) om det finns någon nyare firmware du kan uppgradera till.

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här