Hem Fråga experten Outlook-kontoinställningarna har blivit oanvändbara

Outlook-kontoinställningarna har blivit oanvändbara

2

Fråga

Jag kör Microsoft Office med Outlook och uppgraderade nyligen till den nya 365-versionen. Jag hade Office 2013 innan. Plötsligt har kontoinställningarna blivit så förenklade att de är nästan omöjliga att använda.

Det är någon sorts guide som försöker göra allting själv och det fungerar inte med några av mina lite mer invecklade konton. Måste det vara så här?

Kenneth Karlsson

 

Svar

Jag kan bara hålla med dig – de där kontoinställningarna är hopplösa. Funktionen introducerades i Outlook från och med version 16.0.6769.2015. Lyckligtvis går det att få tillbaka de gamla. Men det kräver att du rotar i systemregistret, så de vanliga förmaningarna om försiktighet gäller.

Starta Registereditorn och leta upp nyckeln HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Office \ 16.0 \ Outlook \ setup. Lägg till ett nytt DWORD-värde och namnge det DisableOffice365SimplifiedAccountCreation.

Dubbelklicka på ditt nya värde och ändra det från 0 till 1. Avsluta Registereditorn och starta Outlook.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Varför använda Microsofts värdelösa och dyra program?
    Jag kör epostprogrammet Thunderbird i datorerna och det funkar helt perfekt. Kan för mitt liv inte förstå nyttan med Outlook. I övrigt kör jag Firefox med DuckDuckGo och OpenOffice. Även det funkar perfekt.

    Helst skulle jag vilja slippa Microsoft helt. Apple är givetvis helt uteslutet. Kanske borde jag föröka på Unix, dock känns det steget än så länge för stort i förhållande till min kunskapsnivå.

    • Jag kör Microsoft över hela linjen och kan inte hålla med om att de är värdelösa. Men vill du prova Linux (inte UNIX) kan jag rekommendera Linux Mint som är en bra nybörjarversion som är förvånande enkel att komma igång med.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version