Diskstation DS420j är en ny lagringsenhet från Synology. Företaget beskriver den som ”en nödvändig NAS på ingångsnivå för hemmet”.

DS420j ska framförallt passa användare som vill lagra fotografier och filmer och vill dela och strömma materialet till sig själv eller andra. Under skalet sitter en fyrkärnig 64-bit-processor på 1,4 gigahertz och en gigabyte DDR4-minne. Enheten rymmer fyra SATA-diskar och klarar upp till 64 terabyte lagring och ska erbjuda läs-/skrivhastigheter av krypterad data på 112 megabyte per sekund.

LÄS OCKSÅ

Test: Synology Diskstation DS1019+

11 NAS-tips från säkerhetsexperten

Fler Datormagazin-nyheter om Synology…

DS420j har endast en nätverksport

På baksidan hittar vi strömanslutningen, två USB 3.0-portar och en nätverksport. Diskstation DS420j mäter 184 mm x 168 mm x 230 mm och väger drygt 2,2 kilo.

– Med en enorm mängd data som genereras från mobila enheter, bärbara datorer och kameror har filsynkronisering och -delning blivit en utmaning för privatpersoner. Det är oundvikligt för dem att hitta ett pålitligt sätt att skydda sina digitala tillgångar, säger Kevin Meng, Produkt Manager på Synology

DS420j - baksida
Diskstation DS420j har två USB 3-portar för extern lagring och externa tillbehör.

Laddad med DSM

Givetvis är NAS-enheten laddad med Synologys lättanvända operativsystem Diskstation Manager. Det har bland annat stöd för säkerhetskopiering av datorer och andra NAS-enheter, kan agera filserver med synkning mot såväl mobila som stationära enheter och central för bevakningskameror.

Diskstation 420j har inte letat sig ut i svenska butiker ännu, men väntas kostar kring 2000-2500 kronor utan diskar.

 


 

Datormagazin nr 8, 2019
Årets bästa NAS-enhet. Det korar vi i Datormagazin nummer 8, 2019.

I Datormagazin nr 8, 2019 testade vi sju NAS-enehter. Du kan köpa och ladda ned tidningen på https://shop.datormagazin.se. I testet hittar du modeller från Asustor, Buffalo, Drobo, Netgear, Synology, Qnap och WD.


 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här