Hem Tester DMZ Rekommenderar Test: Logitech Zone Wired

Test: Logitech Zone Wired

0
Logitech Zone

Vi snackar i Logitech Zone Wired, ett USB-headset med brusreducerande teknik för öppna arbetsplatser. Eller hemmakontor med många ”anställda”.

DMZ Rekommenderar

Logitech är ett företag som för den breda skaran troligen har störst koppling mot hemanvändare och gaming, men företaget har en näst intill lika komplett portfölj inriktad mot företag av varierande storlek. Vi har denna gång testat ett av Logitechs senaste tillskott av sladdanslutna arbetsplatsanpassade headset i form av Zone Wired.

Bekvämt på-öronen-headset

Trots att de flesta företagsanpassade headset är av på-öronen-modell har vi överlag haft lite svårt för dessa då de många gånger tenderar att bli jobbiga och orsaka tryck över örat när de använts under en längre tid. Men här har Logitech verkligen lyckats mycket bra. Zone kommer med en relativt tunn stålbåge som har försetts med en teflonbelägganing för att både ge viss avlastning mot huvudet och hålla lurarna på plats när vi rör oss.

Över öronen får vi silikonkuddar och öronkuddar i minnesskum vilka fördelar vikten över hela örat på ett effektivt sätt och gör det möjligt att använda dem en hel dag utan att känner obehag. Det är oerhört ovanligt.

Blockerar både barn och kollegor

På headsetets västra sida finner vi en vikbar mikrofonarm som i uppfällt läge automatiskt stänger av mikrofonen för att sedan sätta på den så fort armen viks fram. På armen sitter dubbla mikrofoner, en primär enkelriktad som tar upp ljudet från ditt tal och en sekundär riktningsberoende som tar upp omgivande ljud för att effektivt reducera detta och skapa en tydlig konversation även om vi befinner oss bland högljudda kollegor (eller barn). Och här ska vi säga att Logitech lyckats mycket bra med en snudd på perfekt samtalshantering. En del som undertecknad framför allt fick positiv feedback på var att mitt knappande på tangentbordet inte hördes (jag skriver ofta när jag pratar) över huvud taget, något som många gånger tas upp av andra headset och upplevs störande för motparten.

På insidan finner vi 40 millimeters högtalarelement vilka spänner över hela ljudspannet på ett utmärkt sätt. Vi får rena, klara höga toner, ett riktigt bra mellanregister, och en förvånansvärt fyllig bas som behåller stunsen även under lite kraftigare musiklyssnade, och för att vara ett par arbetslurar är musikljudet femstjärnigt.

Zone Wired har en dubblerad USB-anslutning

Zone Wired ansluts som nämnts med kabel och denna är 190 centimeter lång. Sladden har ett mjukt flätat yttre som både gör den följsam samtidigt som den ger ett sobert intryck. Från start finns en Typ-C-anslutning i änden vilket gör att vi även kan använda headsetet till en mobil. För datorer som inte har detta gränssnitt inkluderar Logitech även en USB Typ-C till Typ-A-omvandlare.

Cirka 50 centimeter ner från headsetet sitter en smart kontroller fäst på kabeln. Från denna kan vi justera volym, pausa och starta musik eller samtal, samt starta Microsoft Teams utan att behöva jaga appen på datorn. En av de stora fördelarna med detta headset är annars att det fungerar precis lika bra oavsett om vi använder Teams, Google Meet, Skype, Jabber, den ständigt växande mötesappen Zoom eller andra lösningar. Ytterligare en smart funktion är att mittenknappen kommer att lysa när vi deltar i ett livesamtal vilket gör det enklare för vår omgivning att undvika att störa oss i onödan.

Genom Logitechs App kan vi enkelt hantera ljudinställningar direkt från datorn.

Med Zone Wired kan vi även installera Logitechs egen App, som för övrigt även finns för både IOS och Android. Från denna kan vi, direkt från datorn, enkelt justera delar som volym, mikrofon, bi-ljud samt även en enklare EQ för att anpassa ljudbilden efter vår användning.

En sista men klar viktig del är att Logitech valt att packa headsetet i en miljövänlig, ofärgad förpackning vilket vi verkligen uppskattar. Vi förstår att färg och flärd lockar många men om vi alla bidrar med det vi kan för en mer hållbar framtid så måste detta verkligen premieras.

SPECIFIKATIONER:

  • Tillverkare: Logitech, www.logitech.com
  • Cirkapris:  1 399 kr inkl. moms, 1 119 kr exkl. moms
  • Anslutning: USB Typ-C/Typ-A
  • Elementstorlek: 40 mm
  • Dynamiskt frekvensomfång: 20 – 16 000 Hz
  • Mikrofon: Enkelriktad + riktningsoberoende
  • Kabellängd: 190 cm
  • Mått: 165,93 x 66,77 x 179,73 mm
  • Vikt: 211 gram
Logitech Zone Wired
5 / 6 Betyg
1 399 krPris
För
Rent och mycket bra ljud, perfekt mikrofonlösning som effektivt filtrerar bort oönskat ljud, bra passform, smidig app, bra kontroller.
Emot
Inget egentligen, men det kunde varit intressant med en Typ-C till Lightning-omvandlare för alla IOS-fantaster.
Rekommenderas till
Detta är ett headset som är riktigt trevligt för dig som jobbar på öppna arbetsplatser eller i hemmet där det är lite mer ljud runt omkring.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version