Redan i mitten av juli kan en testversion av Service Pack 1 för Windows Vista släppas. Den skarpa versionen av det första stora uppgraderingspaketet för den senaste Windows-versionen kan därmed lanseras i november.

Uppgifterna om en nära förestående lansering av en betaversion av Service Pack 1 kommer bland annat från Mary Jo Foley, som verkar ha vigt sitt liv åt att bevaka Microsofts förehavanden, och som regelbundet rapporterar Windows-nyheter på bland annat Zdnets webbplats.

Andra källor har envist hävdat att Service Pack 1-lanseringen inte är aktuell förrän efter årsskiftet. Foleys uppgifter stämmer dock överens med Microsofts ursprungliga och halvofficiella planer på en lansering av Service Pack 1 i november. Visar sig Foleys uppgifter vara riktiga sammanfaller troligtvis lanseringen av uppgraderingspaketet för Windows Vista med att Microsofts Server 2008-mjukvara blir klar att sättas i produktion.

Att Service Pack 1 lanseras relativt snabbt är av stor vikt för Microsoft eftersom många av mjukvarujättens allra största företagskunder, bland andra Intel och Dell, har sagt sig inte vilja uppgradera till Windows Vista förrän Service Pack 1 har släppts.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här