Logitech Quickcam Pro 9000 och Quickcam Pro for Notebooks är två nya webbkameror utrustade med autofokus, Carl Zeiss-optik och lite annat smått och gott.

Tack vare linserna från Carl Zeiss ska kamerorna i Quickcam Pro-serien sätta en ny standard för webbkamerors bildkvalitet och generera perfekta bilder vid videosamtal, hävdar Logitech.

De båda kamerorna i den nya serien har bildsensorer på 2 megapixel och kapacitet att ta upp till 30 bildrutor i sekunden med en upplösning på 960 x 720 bildpunkter. Autofokusfunktionen kompenserar automatiskt skärpeförändringar och ändrar fokus i bilden på mindre än tre sekunder. Ner till tio centimeters avstånd ska funktionen kunna fokusera för att ge skarpa och klara bilder.

Rightsound och Rightlight är två tekniker som kamerorna använder för att reducera bakgrundsbrus och eliminera ekon och rundgång respektive automatiskt justera för ojämnt belysta eller mörka miljöer.

Logitech Quickcam Pro 9000 och Logitech Quickcam Pro for Notebooks kommer att finnas tillgängliga från början av juli till ett rekommenderat pris på 999 respektive 1 099 kronor inklusive moms.

Föregående artikelFlertalet datorspelare drabbas av elak kod
Nästa artikelGoogle lanserar mer svenskt
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här