Hem Artikel Nyheter NEC erbjuder nedgraderingsprodukt för Windows Vista

NEC erbjuder nedgraderingsprodukt för Windows Vista

0

På kundernas begäran har den japanska datorleverantören NEC börjat erbjuda en produkt som tillåter användarna att nedgradera sina Windows Vista-baserade datorer till Windows XP.

NEC Flexload kallar man nedgraderingspaketet, som har funnits tillgängligt sedan den 25 januari, men som har fått sin officiella lansering först nu. Flexload består av två DVD-skivor och det kostar motsvarande ungefär 90 kronor. Med den första DVD-skivan skapas en partition på hårddisken och på denna installeras de viktigaste Windows XP-filerna samt drivrutiner. Från den andra skivan installeras de återstående Windows XP-filerna.

Enligt NEC:s brittiska marknadschef vill många stora kunder hålla fast vid Windows XP och därför har man valt att erbjuda kunderna möjlighet att gradera ned nya Windows Vista-baserade NEC-datorer till XP.

Från och med juni i år tillåter Microsoft inte att datorleverantörerna säljer Windows XP-baserade system.

NEC erbjuder även kunder som beställer stora volymer datorer att få dem levererade med en Windows XP-partition på hårddiskarna. Enligt NEC strider detta inte emot Microsofts licensregler, och man har därför inte behövt förhandla med mjukvarujätten om tillstånd att distribuera Flexload-produkten.

Även Dell erbjuder sina kunder möjlighet att gradera ned till Windows XP.

Av: Mats Andersson

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version