Nästa generations molntjänst för företag i alla storlekar. Så beskriver Microsoft nya Office 365 som släpps i 40 länder under nästa år.

Ett stort antal företag får dock möjlighet att smygstarta genom Microsofts nya betaprogram som innehåller cirka 2 000 olika organisationer i 13 länder.

http://www.datormagazin.se/bilder/?id=324780
Programpaketet innehåller även bild- och videoredigering.

Office 365 konkurrerar med Google Apps och kostar från 12 kronor i månaden per användare. I den nya molntjänsten hittar vi nätversioner av både Sharepoint, Exchange och Lync. Office 365 fungerar i traditionella webbläsare och smarta mobiltelefoner och ska göra det möjligt att arbeta och samarbeta oavsett enhet och plats, skriver Microsoft i ett pressmeddelande.

Företaget uppger att tjänsten både ska passa småföretag med endast ett fåtal anställda, och multinationella organisationer. En version för universitet och skolor lanseras senare under nästa år. 

Mindre företag med färre än 25 anställda kan prenumerera på ett Office 365-paket som innehåller Office Web Apps, Exchange Online, Sharepoint Online, Lync Online och en extern webbplats för cirka 50 kronor per användare och månad. Företag som beställer tjänsten är igång på en kvart, lovar Microsoft.

Större företag kan prenumerera på delar ur Office 365 från 12 kronor per månad och användare. För cirka 210 kronor per månad och användare får kunden tjänster som e-post, företagsbaserat socialt nätverk, webbportaler, extranät, röst- och videokonferenser, webbaserade möten och dygnet-runt-support via telefon. Även Professionalversionen av det traditionella Officepaketet ingår i den dyrare prenumerationen.

imagecreate imagecreate imagecreate

imagecreate imagecreate imagecreate imagecreate imagecreate imagecreate

Föregående artikelNu är tre-terabytesdiskarna här
Nästa artikelHär är nya Macbook Air
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här