NEC har lanserat en ny bildskärm i Spectraview-serien, Spectraview 241, som är särskilt framtagen för professionella användare, som fotografer, grafiker, filmredigerare och ingenjörer, med uppgifter där exakt färgåtergivning är en kritisk del i arbetet.

 Det handlar om en 24-tumsskärm med en 10-bits P-IPS-panel och upplösningen 1 920 x 1 200 (16:10). Bildskärmen är bland annat utrustad med funktioner som Digital Uniformity Control och Backlight Ageing Control, vilket bidrar till att både ljusstyrkan och färgåtergivningen beter sig likadant under hela dess livslängd. Anslutning finns för VGA, DVI och Displayport. Den har 150 millimeters höjdjustering, pivotläge och både vertikala och horisontella betraktningsvinklar på 178 grader. Kontrastförhållandet är 1 000:1 och ljusstyrkan 360 candela per kvadratcentimeter.

En 14-bitars LUT-tabell för hårdvarukalibrering ger fullständig färgkontroll, och 3D LUT för emulering av färgrymden ger 42-bits färgkontroll och gammakorrigering, oavsett färg och ingång. Tillsammans med färgkalibrering och 16-bits ICC-profil kan användaren se sitt arbete korrekt på skärmen, bilden som visas ska vara identisk med det slutgiltiga och önskade resultatet.

Cirkapris när skärmen dyker upp i juni är 12 000 kronor inklusive moms.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här