Bildskärmar är inte driekt vad Canon är kända för, men nu kommer en högupplöst 30-tummare för professionell användning.

Canon går in på en ny marknad med DP-V3010 – en 30-tumsskärm med 4k-upplösning, speciellt utformad för färggradering och högkvalitativ filmproduktion. Med visning av högupplösta bilder i 4k och många färgmöjligheter kan skärmen användas vid inspelning och för annan digital bildbearbetning.

Bildskärmen har en specialutvecklad bildprocessor, designad och tillverkad av Canon. IPS LCD-panelen har en upplösning på 4 096 x 2 560 pixel.

Skärmen stöder standardbildfrekvensen 24p för film och tar dessutom emot många olika 4k-videoinsignaler från 23,98p till 60p, inklusive bildfrekvensen 50p som är mer vanlig vid filmproduktion inom EMEA.

Stöd för metadataformatet ASC CDL och 1D/3D-LookUp Tables (LUTs) möjliggör korrekt färgmatchning antingen vid inspelningen eller vid graderingen.

DP-V3010 har också tre lägen för skalningsvisning för videoproduktion i 2k och Full HD, inklusive Canons teknik Shape Tracing, som dämpar det taggiga utseendet på diagonala linjer när innehållet förstoras och visas i full skärmupplösning.

Säljstart är 2014, och priset? Jo, 280 000 kronor exklusive moms.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här