I butik 22 juli 2014

TESTER
Gigabyte Geforce GTX Titan Black 6 GB
Nvidia har släppt ett monster till grafikkort som är tänkt att hämta det bästa av två världar från vanliga GTX Titan och GTX 780 Ti. Vi tar en titt på Gigabytes version, som levereras med separat Windforce-kylare.

Kingston HyperX Cloud
Genom ett samarbete med välkända Qpad ger sig minnes- och SSD-tillverkaren Kingston in på headsetmarknaden med HyperX Cloud, en riktigt vass modell med Qpad QH-90 som utgångspunkt.

OCZ Revodrive 480 GB
Efter uppköpet av Toshiba blåser OCZ nytt liv i sin serie med PCIE-anslutna SSD-enheter. Nya Revodrive 350 visar sig vara en ruggigt snabb disk.

Linksys WRT1900AC
Nostalgi och råkraft i ett paket som inte lär dyka upp i inredningskatalogen. Linksys router bjuder på en stark och stabil signal genom flera rum.

Iobit Advanced System Care 7.3 Pro
Allt du behöver för systemunderhåll i ett och samma paket, och lite till, det får du med Iobit Advanced System Care 7.3 Pro. Mjukvaran dignar av funktioner.

Seagate Enterprise Capacity HDD 6 TB
Nästa generations hårddiskar är på väg ut på marknaden, och den här gången kikar vi på Seagates nya flaggskeppshårddisk för entusiaster och företag – Enterprise Capcity HDD med hela sex terabyte lagring.

Jämförande test: Små briljanta byggstenar
Komponenterna blir allt mindre och idag har du möjlighet att bygga riktiga kraftstationer i minimala chassin. Här testas sju sådana chassin. En del av dem sticker ut lite extra med sina specifikationer.

MJUKVARA
Många moln på himlen under Teched
IT-proffs, kunder, chefer och tillverkare samlades i ett varmt Houston, Texas, under fyra dagar i maj för att ta del av Microsofts framtidsplaner och ny teknik. Datormagazins Simon Binder var på plats och konstaterar att fokus hamnade på det som inte sades.

Optimera din Mac
Apples operativsystem brukar visserligen hålla sig i god form trots väldigt lite underhåll, men med åren kan det ändå bli ganska segt. Här får du 22 smarta tips som hjälper dig att få tillbaka toppformen.

Google Summer of Code
Sedan 2005 har Google ett program där utvecklare får chansen att arbeta i öppna mjukvaruprojekt. Nu är det dags för 2014 års upplaga, stipendiet är på 5 000 dollar. En av mentorerna, tillika Datormagazins medarbetare, berättar.

Få bättre fart på MySQL
Börjar din databas bli trött och hängig? Något som kan göra mirakel för prestandan är fler eller bättre index. Det gäller bara att utnyttja dem rätt, används de fel kan effekten bli motsatt.

Migrera från XP
En era är förbi, Windows XP har gått i graven. Så här uppgraderar du en gammal dator till ett modernare operativsystem. En ny installation krävs, men du kan ändå få med dig allt du önskar.

Testa Windows 8.1 – enkelt och gratis
Kritiken mot Windows 8 har varit massiv och många hänger envist kvar vid Windows 7. Fast frågan är hur många som verkligen har provat. Här får du chansen att utvärdera Windows 8 utan kostnad och besvär.

Realtidswebben är här
Det började med statiska webbsidor, vilket sedan utvecklades till webbsidor som kan uppdateras utan kompletta omladdningar. Nu räcker inte ens det, utan det är dags för realtidswebben.

HÅRDVARA
Så får du ut det mesta av dina komponenter
Ett system är som bekant aldrig starkare än sin svagaste länk, och här är tipsen som gör dina länkar starkare. Det handlar inte så mycket om uppgraderingar, utan du får tips för din befintliga hårdvara.

En resa genom processorns pipeline
I artiklar som beskriver processorer har du säkerligen sett uttrycket pipeline nämnas, säkert utan en medföljande förklaring. Det är dags att reda ut begreppet.

LINUX
Bättre gränssnitt med Core apps
Det blir enklare att arbeta med olika program om de inte spretar grafiskt från varandra i någon högre grad. Under många år har detta varit en stötesten för Linuxsystem, men nu blåser förändringens vindar.

Säkerhet i ett litet paket
Med den här lösningen kan du vara ganska säker på att obehöriga inte ska kunna avlyssna dina aktiviteter på webben.

Open Mandriva LX 2014.0
På jakt efter ett riktigt snyggt operativsystem? Då kan Open Mandriva 2014.0 vara något för dig. Här kommer en genomgång.

ALLTID I DATORMAGAZIN
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här